Dekamarkt Hollands Kroon stopt met verkoop konijnenvlees

HOLLANDS KROON – Supermarkt Dekamarkt stopt met het verkopen van konijnenvlees zo lang er geen dierenwelzijnskeurmerk is. Slachtkonijnen leven vaak in kooien in erbarmelijke omstandigheden met veel pijn, ziektes, verveling en hoge sterfte.
Wakker Dier is daarom blij met deze stap van de supermarktketen. Ook met Kerstmis gaat Dekamarkt geen konijnenvlees verkopen, is aan de dierenwelzijnsorganisatie toegezegd. “We hopen dat veel andere supermarkten dit goede voorbeeld volgen.”
Wakker Dier deed vorig jaar met Kerstmis onderzoek naar het welzijn van konijnen in de supermarkt en trof daar voornamelijk kooikonijn aan. Veel supermarkten beloofden vervolgens beterschap, Dekamarkt is de eerste ketens die dat concreet maakt.
Nederland telt ongeveer zeventig commerciële konijnenhouderijen. Deze konijnen worden vaak geëxporteerd. In de Nederlandse supermarkten ligt meestal konijnenvlees dat uit het buitenland komt. Bijna al deze konijnen leven in kooien van draadgaas waarin ze minder dan een A4 ruimte per dier hebben. Hierdoor kunnen de konijnen niet huppelen, rechtop zitten en uitgestrekt liggen.
Dekamarkt heeft vestigingen in Wervershoof en Andijk

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs