Den Helder dwingt ondernemers op te krassen voor nieuw stadhuis

Regionieuws – Rik Niks kon zijn oren gisteren niet geloven toen hij te horen kreeg dat Den Helder het stadhuis wil verplaatsen naar zijn de plek van zijn bedrijf op Willemsoord: “Ik trok wit weg”.

Afgelopen maandag kreeg hij een brief of hij samen met de andere ondernemers naar de directeur van Willemsoord wilde komen. “Ik had eigenlijk wat anders dus ik vroeg of het echt nodig was. Nou, dat was dus echt nodig. Dat het Stadhuis hier moet komen, die optie had ik niet bedacht”, vertelt Rik.
Een verslag van regioverslaggever Matthijs Gemmink
Alwéér
Twee jaar geleden moest Rik ook al verhuizen op Willemsoord, toen omdat schouwburg De Kampanje naar de Oude Rijkswerf moest komen. “Dat heeft toen zoveel energie gekost. Dat wil ik niet nog een keer. Ik en Bianca werken elke dag keihard, al 20 jaar lang. Dit mag je gerust ons levenswerk noemen. We hebben alles hier precies ingericht zoals wij het willen.”
Het bedrijf van Rik en Bianca zit in een groot deel van het lange, oude gebouw 29. Naast horeca hebben ze een ruimte voor indoorcycling, een fitnessruimte, danszalen en een massagesalon. Dat de gemeente de verhuiskosten gaat regelen, is niet afdoende voor Rik Niks: “We hebben hier alles voor elkaar. Geld vergoedt niet alles.”
Hoe ze de plannen van de gemeente moeten tegenhouden weet hij nog niet precies: “Maar we hebben nog hoop, het is een plan van het college, de gemeenteraad kan het nog afwijzen.” Die praat in februari en maart over de plannen voor het nieuwe stadhuis.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs