Den Helder gaat handhaven en boetes uitdelen tijdens de markt

REGIONIEUWS – Helderse marktkooplui zijn het zat: ze willen geen auto’s die zomaar de markt oversteken tussen het winkelend publiek door. Het liefst hebben ze paaltjes die doorgang onmogelijk maken. “Het is onveilig en die auto’s hebben hier niets te zoeken.”
Op één plek in de Beatrixstraat kunnen auto’s recht oversteken. Hoewel er aan het begin van de straat al twee jaar een bord staat dat het tijdens de markt verboden toegang is, rijden auto’s af en aan; om op moeder te wachten, om iemand af te zetten, klinken de excuses. “Nog nooit een bord gezien.”
Onveilig
Bezoekers van de markt houden in om de auto’s voor te laten gaan. “Die van net ging wel erg hard. Dat voelt wel onveilig. Volwassen houden het nog wel in de gaten, maar er lopen ook kinderen rond.”
“Het gaat erom dat verkeer vaak niet eens bewust, zomaar ineens op de markt staan met hun auto,” vertelt marktmeester Arjan Kos aan NH.  Daarom wil hij de dat gemeente de markt afsluit voor de veiligheid.
Paaltjes
“Mag je hier niet in rijden?” vraagt een vrouw die de markt op wil. “Nee,” zegt Janneke Kostelijk van de Stichting Helderse Markten. Ze spreekt automobilisten aan op hun gedrag en hoopt dat er paaltjes kunnen komen, dan is het probleem voorbij. Dat wil de gemeente niet, omdat ondernemers van de Helderse binnenstad dan moeilijk kunnen laden en lossen. “Dan maar handhaven en boetes uitdelen, maar dan is er minder geld om aardbeien te kopen op de markt en dat willen we ook niet.”

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs