2°C | Amsterdam

Den Helder gaat handhaven en boetes uitdelen tijdens de markt

REGIONIEUWS – Helderse marktkooplui zijn het zat: ze willen geen auto’s die zomaar de markt oversteken tussen het winkelend publiek door. Het liefst hebben ze paaltjes die doorgang onmogelijk maken. “Het is onveilig en die auto’s hebben hier niets te zoeken.”
Op één plek in de Beatrixstraat kunnen auto’s recht oversteken. Hoewel er aan het begin van de straat al twee jaar een bord staat dat het tijdens de markt verboden toegang is, rijden auto’s af en aan; om op moeder te wachten, om iemand af te zetten, klinken de excuses. “Nog nooit een bord gezien.”
Onveilig
Bezoekers van de markt houden in om de auto’s voor te laten gaan. “Die van net ging wel erg hard. Dat voelt wel onveilig. Volwassen houden het nog wel in de gaten, maar er lopen ook kinderen rond.”
“Het gaat erom dat verkeer vaak niet eens bewust, zomaar ineens op de markt staan met hun auto,” vertelt marktmeester Arjan Kos aan NH.  Daarom wil hij de dat gemeente de markt afsluit voor de veiligheid.
Paaltjes
“Mag je hier niet in rijden?” vraagt een vrouw die de markt op wil. “Nee,” zegt Janneke Kostelijk van de Stichting Helderse Markten. Ze spreekt automobilisten aan op hun gedrag en hoopt dat er paaltjes kunnen komen, dan is het probleem voorbij. Dat wil de gemeente niet, omdat ondernemers van de Helderse binnenstad dan moeilijk kunnen laden en lossen. “Dan maar handhaven en boetes uitdelen, maar dan is er minder geld om aardbeien te kopen op de markt en dat willen we ook niet.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.