2°C | Amsterdam

Den Oever krijgt 2 windmolen bij Afsluitdijk

DEN OEVER – De Provincie Noord-Holland heeft 130 Renewables toestemming gegeven om een tijdelijke windmolen met een ashoogte van 30 meter te plaatsen aan het begin van de Afsluitdijk bij Den Oever.
Om dit mogelijk te maken moest Hollands Kroon van de provincie toestemming krijgen om een uitzondering te maken op het bestaande beleid, de PRV (Provinciale Ruimtelijke Verordering) biedt hier genoeg ruimte voor om daar gebruik van te kunnen maken.
Diverse regionale partijen, waaronder de provincie, onderzoeken welke kansen de nieuwe Afsluitdijk biedt voor het ontwikkelen van projecten op het gebied van duurzame energie. Een van die initiatieven is een zogenaamd “off grid test centre’ aan het begin van de Afsluitdijk bij Den Oever. Dit ‘centrum’ zou een volledig zelfstandig werkend energiesysteem op – en voor- de Afsluitdijk moeten zijn met eigen opwek en opslag, niet aangesloten op het openbare stroomnet,meldt WijNoordHolland.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.