Den Ouden Doosch – Anna Paulowna en de watersnoodramp


ANNA PAULOWNA – Uit den ouden doosch een foto uit 1916 toen Noord-Holland en ook Anna Paulowna werd getroffen door een verwoestende overstroming.
Op de foto 1 van de dieselmotoren die werden ingezet om pompen aan te drijven die het water weer weg moesten pompen uit de polders.

Afsluitdijk

Deze overstroming was voor het toenmalige kabinet de reden om de Afsluitdijk te gaan aanleggen om zo af te zijn van het overstromingsgevaar dat altijd op de loer lag.
En juist dit jaar is men weer begonnen om de Afsluitdijk een grote opknapbeurt te geven en weer geschikt te maken om ons voor vele jaren tegen het water te beschermen.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs