Den Ouden Doosch – De haven van Haukes

Haukes – In Den Ouden Doosch blikken wij met behulp van foto’s of afbeeldingen terug naar de jaren van toen. Vandaag de haven van Haukes op Wieringen. Op de foto ziet u vermoedelijk een gezin op een boot met op de achtergrond de visservloot van  Wieringen.
De Haukes is de enige plaats op Wieringen waar men een typerende oude wierschuur kan zien. Het is een grote houten schuur met zwart geteerde planken. In dit soort schuren werd wier (eigenlijk zeegras) in balen opgeslagen. Vaak werden in de wierschuren de balen ook geperst. Een originele wierschuur is verplaatst naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ook staan in De Haukes eendenboeten, daarin werden eenden gehouden en de eieren werden verkocht aan de grote koekfabrieken. Tegenwoordig staan ze of leeg of ze hebben een andere functie gekregen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs