2°C | Amsterdam

Dierenambulances Hollands Kroon en Noordkop in de problemen door te weinig vrijwilligers

HOLLANDS KROON – De dierenambulance in Den Helder en Hollands Kroon heeft te weinig vrijwilligers. Als ze met dit tekort blijven zitten zullen ze ’s nachts geen dode dieren meer kunnen ophalen of gewonde dieren meer kunnen helpen,meldt NH.

Het probleem wordt veroorzaakt door een tekort aan vrijwilligers die een rijbewijs hebben, jongere vrijwilligers die mogenlijk uit het vrijwilligerswerk stappen als ze een baan krijgen en ook een aantal langdurig zieken. “De situatie is nog niet eerder zo nijpend geweest”, aldus Henk Loosschilder tegen het Noordhollands Dagblad.
Op dit moment zijn er 43 inzetbare vrijwilligers, waarvan zes in Hollands Kroon. Loosschilder beweert ongeveer 60 mensen nodig te hebben voor een goed sluitend rooster.
Als dit probleem zich blijft voortzetten zullen de dierenabulances binnenkort niet meer ’s avonds en ’s nachts kunnen rijden. Vanaf december zullen de telefoonlijnen dan vanaf tien uur ’s avonds tot negen uur ’s ochtends niet bereikbaar zijn.
Foto: NH/Anne Kruijsen

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.