Dieven stelen voor 40.000 euro aan fietsen (video-update)

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Zijdewind – Fietsendieven hebben vannacht toegeslagen in de fietsenwinkel Kolkman aan de Havenstraat in Zijdewind. Ze namen elf fietsen mee met een totale waarde van 40.000 euro.

Rond 2.45 uur sloegen de dieven toe. Ze kwamen via de voordeur binnen en wisten precies waar de duurste fietsen in het pand stonden: op de eerste verdieping van de winkel staan de mountainbikes uit het duurdere segment. Op bewakingsbeelden van de zaak is te zien hoe de dieven steeds twee fietsen per persoon de trap af brengen, om ze vervolgens voor de zaak in een aanhanger laden.

Een buurman zag hoe de mannen bezig waren en waarschuwde de politie. Ondertussen was de eigenaar van de winkel al wakker gebeld door de alarmcentrale van het beveiligingsbedrijf. Hij is direct naar de winkel gereden, maar toen waren de dieven al gevlogen. 

Het is niet de eerste keer dat de winkel is beroofd. “Zes jaar geleden hebben we iets soortgelijks meegemaakt”, vertelt mede-eigenaar Pieter Vries aan NH. “In heel Nederland worden fietsspeciaalzaken getroffen door inbraken. Ik doe al veel om het te voorkomen, maar helemaal uitsluiten dat het gebeurt kun je helaas nooit.” 

De politie is op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien, bel dan met de politie via 0900-8844.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category