Dinsdag werd topdag voor kermis Zijdewind

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ZIJDEWIND – Om half 11 gingen de spelletjes van start met de zelf meegebrachte spellen. Wedstrijdleider Nel kreeg liefst 44 deelnemers die tot ongeveer 12 uur al dan niet vrij fanatiek gezellig bezig waren. Ook nu werd iedereen tussendoor voorzien van heerlijke Biefstuk met brood.
Alleen degene die voor de heerlijke biefstukken zorgden en in buiten stonden te bakken hadden de meeste last van de warmte. binnen zorgde de ventilators voor verkoeling. Na wat rekenwerk werd duidelijk dat de Dames Witte uit Zijdewind en Waarland de eerste prijs in ontvangst mochten nemen.
Nadat de prijzen waren verdeeld en werd er nog effe lekker nagebabbeld door de deelnemers ook werd de biervoorraad in de koelwagen weer aan gevuld want het was dorstig weer en nee willen ze zeker niet verkopen daar in Zijdewind.
Een aantal deelnemers aan de spellen en enkele leden van het kermis-comité zochten en vonden nog een tijdje verkoeling in een aantal door het organiserende-kermis-comité geplaatst jacuzzi’s aan de rand van het kermisterrein. Al werd het wel zo langzamerhand tijd werd om naar de vijver bij de speelweide te gaan voor de waterfeesten die om 1 uur zouden beginnen.
Waterfeesten een geweldig Spektakel!
De waterfeesten werden dit jaar een waar spektakelstuk met een record aantal deelnemers, 14 teams van 4 personen hadden zich aangemeld. Het leek er nog even op dat het hele festijn deze keer in het water zou vallen, niet vanwege het weer deze keer maar de vijver waarover de wedstrijden zouden plaats vinden was nou bepaald schoon te noemen, bovenop een dikke laag kroos ontsierde de locatie behoorlijk.
Daar waar iedereen zich te goed deed met een lekker lapje biefstuk in de kermistent was het kermis-comité met vereende krachten druk bezig om de locatie op tijd toonbaar en bruikbaar te maken. Een barre klus maar het was ze gelukt, de traditionele waterspelen konden toch doorgaan gelukkig.
Het werd een spektakel met een ongekend hoge amusement waarde, waar door alle teams werd gevochten om als winnaar te voorschijn te komen. Daar waar sommigen met enkele klappen met een skippybal al in het water belande waren er ook hele mooie gelijk opgaande gevechten te zien waar na een lange rally toch uiteindelijk iemand in het water belande.
Bij sommige gevechten donderden ze alle twee zelfs gelijk van de ronde balk in het redelijk schone water. Het was lachen gieren brullen geblazen al er zo’n spectaculair gevecht gaande was en zich hilarische momenten voordeden voordat er eindelijk iemand in het water belande.
De meeste toeschouwers bleven tot het einde om de finale tussen de sterkst overgebleven niet te missen. Uiteindelijk ging de overwinning naar het team van Geert v. Wonderen zij waren niet alleen de sterkste maar vooral het slimste ploeg bij deze spelen.
De volgende editie zal er geen twijfel meer over het doorgaan ontstaan, als er maar ruim van tevoren contact met HHNK opgenomen wordt maken ze het graag in orde. Na de waterfeesten en avond was de tijd aangebroken dat alle muzikale talenten uit de omtrek hun optredens mochten geven in GUTZ deze optredens vielen ook nu weer in de smaak
Er werd met volle teugen van genoten en het applaus was dan ook regelmatig te horen het leek af en toe Volendam wel zo veel eigen talent dat deze dorpen bezit.
Foto’s: Theo Moras

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category