Dinto heren2 – De Nijs/Dinto H1

WARMENHUIZEN – Het is De Nijs/Dinto voor de vierde maal in successie niet gelukt de reserves van dezelfde volleybalvereniging op de knieën te dwingen. De selectie van coach Cees Bloothooft ging met 1-3 onderuit.
Dinto 2 staat op een fraaie tweede positie in de promotieklasse en door een ruime overwinning had de hoofdmacht het team kunnen benaderen. In de eerste set leek het er op dat het tot de mogelijkheden ging behoren.
 Met goede servicereeksen van Erik Mulder en Guido Berkhout stond er een 10-3 voorsprong op het telbord. Ook aanvallend liep het naar behoren. Ruben Verheul maakte veelvuldig gebruik van de snelle middenaanval van Nico van der Gragt. Toch bleek de ruime marge niet voldoende. Met slim aanvalsspel van Djerry Tervoort en drie opslagpunten van Emiel Tesselaar wist Dinto 2 de ploeg van Cees Bloothooft in de slotfase het beentje te lichten:22-25.
In het tweede deel speelde het vlaggenschip van Dinto duidelijk beter. De passing was uitstekend en met een prachtige score van Guido Berkhout werd de stand gelijkgetrokken:25-21. Bloothooft bracht vervolgens Koen Vlaar op de spelverdelingspositie. Hij serveerde direct naar een 3-0 voorsprong. Dinto 2 had echter ook gewisseld en Jean Dekker zou een belangrijke rol gaan spelen in het duel. De diagonaalspeler serveerde menig direct punt met zijn gevarieerde sprongopslag. Ook achter de driemeterlijn was Dekker onhoudbaar.
Dinto 2 serveerde zeer gevarieerd en met name de korte opslagen bezorgden de tegenstander hoofdbrekens. Met 14-25 pakte Dinto 2 een 2-1 voorsprong in sets. Vervolgens hobbelde de hoofdmacht de gehele vierde set achter de feiten aan en gaf deze met 18-25 af aan de reserves. Dinto 2 versterkte daardoor de tweede positie op de ranglijst, waar de opponent voorlopig genoegen moet nemen met een vierde plaats.
Beginopstelling De Nijs/Dinto:Ruben Verheul;Erik Mulder;Guido Berkhout;Klaas de Boer;Joris Berkhout;Nico van der Gragt;libero Max Pronk.
Beginopstelling Dinto 2: Nikolajev Ligthart;Sander van den Berg;Emiel Tesselaar;Jurgen van Baar;Djerry Tervoort;Sjors Dekker.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs