2°C | Amsterdam

Dinto heren2 – De Nijs/Dinto H1

WARMENHUIZEN – Het is De Nijs/Dinto voor de vierde maal in successie niet gelukt de reserves van dezelfde volleybalvereniging op de knieën te dwingen. De selectie van coach Cees Bloothooft ging met 1-3 onderuit.
Dinto 2 staat op een fraaie tweede positie in de promotieklasse en door een ruime overwinning had de hoofdmacht het team kunnen benaderen. In de eerste set leek het er op dat het tot de mogelijkheden ging behoren.
 Met goede servicereeksen van Erik Mulder en Guido Berkhout stond er een 10-3 voorsprong op het telbord. Ook aanvallend liep het naar behoren. Ruben Verheul maakte veelvuldig gebruik van de snelle middenaanval van Nico van der Gragt. Toch bleek de ruime marge niet voldoende. Met slim aanvalsspel van Djerry Tervoort en drie opslagpunten van Emiel Tesselaar wist Dinto 2 de ploeg van Cees Bloothooft in de slotfase het beentje te lichten:22-25.
In het tweede deel speelde het vlaggenschip van Dinto duidelijk beter. De passing was uitstekend en met een prachtige score van Guido Berkhout werd de stand gelijkgetrokken:25-21. Bloothooft bracht vervolgens Koen Vlaar op de spelverdelingspositie. Hij serveerde direct naar een 3-0 voorsprong. Dinto 2 had echter ook gewisseld en Jean Dekker zou een belangrijke rol gaan spelen in het duel. De diagonaalspeler serveerde menig direct punt met zijn gevarieerde sprongopslag. Ook achter de driemeterlijn was Dekker onhoudbaar.
Dinto 2 serveerde zeer gevarieerd en met name de korte opslagen bezorgden de tegenstander hoofdbrekens. Met 14-25 pakte Dinto 2 een 2-1 voorsprong in sets. Vervolgens hobbelde de hoofdmacht de gehele vierde set achter de feiten aan en gaf deze met 18-25 af aan de reserves. Dinto 2 versterkte daardoor de tweede positie op de ranglijst, waar de opponent voorlopig genoegen moet nemen met een vierde plaats.
Beginopstelling De Nijs/Dinto:Ruben Verheul;Erik Mulder;Guido Berkhout;Klaas de Boer;Joris Berkhout;Nico van der Gragt;libero Max Pronk.
Beginopstelling Dinto 2: Nikolajev Ligthart;Sander van den Berg;Emiel Tesselaar;Jurgen van Baar;Djerry Tervoort;Sjors Dekker.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.