2°C | Amsterdam

Dorpsraad Breezand is overlast hondenpoep beu

Breezand – Hondenpoep op de stoep, straat of het trapveldje is voor veel mensen een bron van ergernis. Natuurlijk zijn er hondenbezitters die altijd de poep van hun hond opruimen maar dit gebeurt niet door iedereen.
Bij de dorpsraad Breezands Belang ontstond daarom het initiatief om in het dorp hondenpoepbakken en zakjesdispensers te plaatsen om hiermee te proberen de overlast te verminderen. Het college heeft enthousiast gereageerd op deze oproep. Samen met de kernbeheerders van de gemeente is de dorpsraad aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn, want er worden 11 bakken in het dorp geplaatst.

Pilot

De bakken zijn als proef neergezet voor de duur van 6 maanden. Bij een succes wordt overwogen om de bakken ook in andere dorpen te plaatsen. De bakken worden op de door dorpsraad aangegeven hondenroutes geplaatst.

Bakken en zakjes

In de bakken zitten lege zakjes en kan opgeruimde hondenpoep gedeponeerd worden. De zakjes worden aangevuld door de dorpsraad. De dorpsraad is nog op zoek naar mensen die willen helpen om de zakjes aan te vullen. Wilt u hierbij helpen? Dan kunt u zich aanmelden via [email protected]. Het legen van de bakken wordt door de gemeente gedaan.
Op vrijdag 18 maart plaatst burgemeester Nawijn de eerste bak samen met de dorpsraad. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om 13.30 uur staat de koffie voor u klaar bij café de Dorstvlegel in Breezand

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.