Dorpsraad Breezand is overlast hondenpoep beu

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Breezand – Hondenpoep op de stoep, straat of het trapveldje is voor veel mensen een bron van ergernis. Natuurlijk zijn er hondenbezitters die altijd de poep van hun hond opruimen maar dit gebeurt niet door iedereen.
Bij de dorpsraad Breezands Belang ontstond daarom het initiatief om in het dorp hondenpoepbakken en zakjesdispensers te plaatsen om hiermee te proberen de overlast te verminderen. Het college heeft enthousiast gereageerd op deze oproep. Samen met de kernbeheerders van de gemeente is de dorpsraad aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn, want er worden 11 bakken in het dorp geplaatst.

Pilot

De bakken zijn als proef neergezet voor de duur van 6 maanden. Bij een succes wordt overwogen om de bakken ook in andere dorpen te plaatsen. De bakken worden op de door dorpsraad aangegeven hondenroutes geplaatst.

Bakken en zakjes

In de bakken zitten lege zakjes en kan opgeruimde hondenpoep gedeponeerd worden. De zakjes worden aangevuld door de dorpsraad. De dorpsraad is nog op zoek naar mensen die willen helpen om de zakjes aan te vullen. Wilt u hierbij helpen? Dan kunt u zich aanmelden via breezands-belang@hotmail.nl. Het legen van de bakken wordt door de gemeente gedaan.
Op vrijdag 18 maart plaatst burgemeester Nawijn de eerste bak samen met de dorpsraad. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om 13.30 uur staat de koffie voor u klaar bij café de Dorstvlegel in Breezand

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category