Drie mensen gered van zinkend zeilschip Amstelmeer

HIPPOLYTUSHOEF – Op het Amstelmeer tussen Anna Paulowna en Hippolytushoef is vanavond een zeilschip van het type Centaur gezonken, nadat het eerder op de avond al water maakte. De drie opvarenden zijn gered.
Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Het schip kwam in de problemen in de Houkeshaven, een haventje aan de noordkant van het Amstelmeer. Toen de opvarenden merkten dat het schip water maakte, hebben ze zelf alarm geslagen. Daarop werden behalve enkele duikteams van de brandweer ook de Marine Watersport Vereniging Amstelmeer gealarmeerd.
Leden van die watersportvereniging hebben de opvarenden uiteindelijk naar de oever gebracht. De slachtoffers kampten met onderkoelingsverschijnselen en zijn daar behandeld door ambulancepersoneel. Of ze voor verdere behandeling naar het ziekenhuis moesten, is niet duidelijk

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs