2°C | Amsterdam

Drie ZAP-spelers stomen door naar selectie.

BREEZAND – Bij voetbalvereniging ZAP is een nieuwe generatie voetballers doorgestoomd naar de selectie van de tweedeklasser. Twan Huiberts (19), Joost de Vries (18) en Seb van Zanten (19) spelen sinds dit seizoen in de selectie van de vereniging uit Breezand. Hun vaders John Huiberts, Rob de Vries en Dirk van Zanten speelden ooit samen in het eerste van ZAP en zien nu trots toe hoe hun zoons twintig jaar later dezelfde route volgen.
Twan Huiberts heeft de hele jeugdopleiding van ZAP doorlopen: “Het is erg leuk om nu in de selectie te spelen. Dat hoopte ik als klein voetballertje ooit te bereiken. Of ik veel van mijn vader geleerd heb is lastig te zeggen. Wel praten we na een wedstrijd over wat goed ging of beter kan.” Vorig weekend heeft de rechtsback zijn debuut gemaakt in het eerste. “Of dat elke week zo is weet ik nog niet, maar tot de selectie behoren is natuurlijk al mooi.”
Vader John heeft tot 1997 zo’n twaalf jaar in het eerste van ZAP gespeeld en heeft de glorietijd van de club meegemaakt. “Uiteraard ben ik trots dat mijn zoon nu bij de selectie zit, maar het belangrijkste vind ik dat de jeugd plezier heeft in het voetbal. Dan komt vaak vanzelf het beste naar boven”, aldus John, tevens voorzitter van de jeugdafdeling van ZAP. “Dat er zoveel mogelijk eigen jeugd doorstroomt is ook het doel van de vereniging. Je hoopt zo je eerste elftal te versterken.”
Het hele verhaal leest u bij onze mediapartner Rodi Media

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.