Drugbeleid Den Helder werpt vruchten af

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIONIEUWS – Sinds begin dit jaar voeren gemeentes in de Noordkop een lik-op-stuk-beleid: als er hennepplanten of andere drugs in je woning op bedrijfspand wordt gevonden gaat de boel per direct op slot.
De actie is gestart om overlast van drugspanden te bestrijden. “Mensen klagen over allerlei types die rond hun huis hangen. Daarom is de zogenoemde wet Damocles ingesteld”, vertelt burgemeester Schuiling van Den Helder.
Grote zorgen
Tot nu toe gaat het dit jaar in Den Helder al om zestien drugspanden. Dat is wat er normaal in een heel jaar werd opgerold. De stijging baart burgemeester Koen Schuiling zorgen: “Vaak zijn het mensen die er wat onbenullig in staan. Die krijgen geld geboden om vooral niet op te letten wat er in hun pand gebeurt. Als wij dan zo’n hennepplantage ontmantelen worden ze geconfronteerd met een hoge rekening en mogelijk strafrechtelijke vervolging,” meldt NH.
Lees ook: Enorme hennepkwekerij Wieringerwerf opgerold
De grote vraag is of je de echte criminelen die achter de kwekerijen zit hier ook mee raakt. “Je probeert te ontdekken welke wereld erachter zit en hoe we nog meer grip kunnen krijgen op de criminaliteit”, aldus de burgemeester. “Ik kan alvast aankondigen dat er meer gaat gebeuren.” Wat er gaat gebeuren wil de burgemeester nog niet zeggen. “Laat ik zeggen dat die mensen nu op hun tellen moeten gaan passen.”
Naast de zestien drugspanden in Den Helder zijn er ook drie panden gesloten in Schagen. In Hollands Kroon en op Texel zijn nog geen drugspanden gesloten onder de wet Damocles.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category