2°C | Amsterdam

Duizenden handtekeningen voor een veiliger Schapendijkje

DEN HELDER De moeder van Celeste Kos, de 18-jarige vrouw die overleed nadat ze op 30 november op het Schapendijkje in Den Helder door een automobilist werd aangereden, biedt volgende maand de Helderse burgemeester Koen Schuling duizenden handtekeningen aan.

Dat meldt Noordhollands Dagblad. Doel van de handtekeningenactie is het overtuigen van de gemeente om het Schapendijkje veiliger te maken. “Om te laten zien dat er maatregelen nodig zijn.” Bij het aanbieden van de handtekeningen wordt Celestes moeder onder meer bijgestaan door Ria Vlijm. Zij is moeder van Manuela, een jonge vrouw die in 1999 op het Schapendijkje verongelukte.
Wie het ermee eens is dat de verkeersveiligheid op het Schapendijkje moet worden aangepakt, kan nog tot eind januari een handtekening zetten. Dat kan bij winkels en scholen in Den Helder, maar ook via de Facebook-pagina Veiliger Schapendijkje Den Helder.

Het onderzoek naar het ongeluk is nog niet afgerond. Zodra dat wel het geval is, beslist het Openbaar Ministerie of de 20-jarige Heldenaar die het ongeluk veroorzaakte voor de rechter moet verschijnen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.