Duizenden handtekeningen voor een veiliger Schapendijkje

DEN HELDER De moeder van Celeste Kos, de 18-jarige vrouw die overleed nadat ze op 30 november op het Schapendijkje in Den Helder door een automobilist werd aangereden, biedt volgende maand de Helderse burgemeester Koen Schuling duizenden handtekeningen aan.

Dat meldt Noordhollands Dagblad. Doel van de handtekeningenactie is het overtuigen van de gemeente om het Schapendijkje veiliger te maken. “Om te laten zien dat er maatregelen nodig zijn.” Bij het aanbieden van de handtekeningen wordt Celestes moeder onder meer bijgestaan door Ria Vlijm. Zij is moeder van Manuela, een jonge vrouw die in 1999 op het Schapendijkje verongelukte.
Wie het ermee eens is dat de verkeersveiligheid op het Schapendijkje moet worden aangepakt, kan nog tot eind januari een handtekening zetten. Dat kan bij winkels en scholen in Den Helder, maar ook via de Facebook-pagina Veiliger Schapendijkje Den Helder.

Het onderzoek naar het ongeluk is nog niet afgerond. Zodra dat wel het geval is, beslist het Openbaar Ministerie of de 20-jarige Heldenaar die het ongeluk veroorzaakte voor de rechter moet verschijnen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs