2°C | Amsterdam

Ecomare (Texel en SOS Dolfijn gaan samenwerken maar er is veel hulp nodig

Regionieuws – Ze hebben al ‘ja’ gezegd tegen samenwerking, het zeehondencentrum Ecomare op Texel en SOS Dolfijn in Harderwijk, maar het moeilijkste moet nog komen: Hoe? SOS Dolfijn wil naar Texel verhuizen om bij Ecomare in te trekken. Met de onderzoeksinstituten Nioz en Imares erbij ontstaat op Texel een uniek kenniscentrum voor zeedieren in Nederland. Er is veel hulp en vooral veel geld nodig.
De intentie van SOS Dolfijn om samen te gaan met Ecomare kwam vlak na de stranding van vijf potvissen op Texel, half januari dit jaar. “We merkten toen meteen dat we goed bij elkaar passen,” vertelt Pauline Folkerts, directeur van Ecomare. “We doen hetzelfde en streven hetzelfde na: opvang en hulp aan zeedieren om ze uiteindelijk ook weer uit te zetten in zee.”
Een reportage van Jurgen van den Bos
Bruinvissen
Ecomare vangt zeehonden en zeevogels op en sinds enkele jaren heeft het centrum voor de Noordzee ook bruinvissen. Of daar in de toekomst ook dolfijnen bij komen is voor Folkerts nog maar de vraag. “Daar moeten we goed over nadenken. Sommige walvisachtigen als dolfijnen kunnen heel hoog springen en in onze huidige situatie zouden ze zo buiten de bassins terecht komen. Tot nu toe is het zo dat er vooral bruinvissen stranden en die kunnen we goed opvangen.”
Dromen
Het plan moet ruim anderhalf miljoen euro kosten. Folkerts: “Of het allemaal lukt met de verhuizing van SOS Dolfijn naar Texel hangt af van fondsen, sponsoren en donateurs die plannen financieel op weg moeten helpen. Eerst de toezeggingen. Nu is het vooral nog dromen.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.