Eindbedrag sponsorloop basisschool de Rank voor Metakids


REGIO – Op vrijdag 21 april j.l. heeft er een sponsorloop plaatsgevonden op Basisschool de Rank in Schagen. Van de opbrengst blijft de helft over voor Metakids, een organisatie die zich inzet om geld en bekendheid te krijgen voor stofwisselingsziektes bij kinderen.
Een verslag van Sven Baas vader van Maud
Afgelopen week heb ik samen met Janine (Metakids) afgesproken met de directeur van basisschool De Rank om de cheque in ontvangst te nemen. Hierover volgt een klein verslagje:
Groepen 7 en 8 van RKBS de Rank in Schagen hebben (democratisch) besloten dat de helft van de sponsorloop van 2017 dit jaar naar Metakids gaat. Een stichting die onderzoek laat doen naar metabole (stofwisseling) ziektes bij kinderen. Onderzoek wat hard nodig is want metabole ziekte staat in de top 3 van kindersterfte…
En met een dochter (Maud) die ook lijdt aan 1 van de 600 verschillende ziektes, vond ik het mooi om bij deze sponsorloop aanwezig te zijn. Daar zag ik namelijk op vrijdag 21 april meer dan 260 kinderen zich enorm inzetten, en natuurlijk heel hard rennen, om heel veel euro’s bij elkaar te halen. 
Hoe hoog het bedrag op de cheque zou gaan worden, kon ik in mijn stoutste dromen niet voorspellen. Het zou een FAN-TAS-TISCH bedrag gaan worden. Hoe hoog die zou worden bleef zelfs voor directeur Frans lang geheim want het duurde wel even voordat de Rabobank de emmer met muntjes moest tellen. De bankpas was namelijk ingeslikt (ja echt waar) want er bleken wel heel veel muntjes ingeleverd te moeten worden. Nadat alles was opgeteld was het tijd om een afspraak te maken om de cheque te overhandigen. De kinderen van de groep 5 en 6 maakte de cheque en deze werd afgelopen dinsdag 13 juni uitgereikt aan mij en Janine Dudok-van Heel (Metakids). En omdat hij toch maar werkeloos stond te zijn, zijn Janine en ik met de enige en echte Metakitt auto (Carbagerun, Metakittrun) de cheque gaan ophalen. Druk toeterend en seinend kwamen we het school plein op rijden. De toegesnelde kinderen verzamelde zich als een mierenhoop rond de “Raceauto”; zoals de kinderen het noemde. De auto werd van boven tot onder bekeken maar goed we kwamen niet om Metakitt te showen.
Directeur Frans ontving ons en na de nodige speeches was daar het moment om de cheque in ontvangst te nemen. Onder zeer luid applaus werd de cheque van maar liefst €2830 overhandigd aan Metakids. De helft dus van de €5660 die bij elkaar gelopen was. Onder de snelle rekenaars onder ons: dat is inderdaad ruim €20 per kind…….gemiddeld.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs