2°C | Amsterdam

Evelien Vijn Nederlands Kampioen op de 300, 500 meter en de puntenkoers


WIERINGERWERF/HEERENVEEN – De piste in Heereveen was vrijdag het strijdtoneel voor de nationale kampioenschappen. 300mtr, 1000mtr en als afsluiting de puntenkoers voor de jeugd. De senioren rijden een afvalkoers. Sinds dit seizoen wordt er direct een finale 300mtr gereden, waar in het verleden een voorronde vooraf werd gereden. Klokslag twaalf uur werd het volkslied afgespeeld, om vervolgens van start te gaan met de 300 mtr tijdrit voor de kadetten meiden.

300 meter

Evelien Vijn en Bart Klaver waren de grote favorieten voorafgaande de wedstrijd, zowel Vijn als Klaver waren het snelst en pakte de gouden medaille op de 300mtr. Bij de meisjes ging het zilver en brons naar Lisan van der Linde en Ramona Westerhuis. Bij de jongens eindigde Remon Slotengraaf achter Klaver en pakte daarmee het zilver. Het podium werd compleet gemaakt door de rijder uit het zuiden, Leonard van Maaren.

500 meter

Evelien Vijn won de 500 meter op mooie wijze net voor haar clubgenoot Ramona Westerhuis. Vera Lou Gemser maakte het podium compleet. Bij de jongens kadetten stonden maar liefst drie Midden Nederland Selectie leden aan de start. Bart Klaver uit Almere ging met naar huis met zijn tweede Nederlandse titel. Remo Slotegraaf die een uitstekend NK kent won het zilver voor Luuk van Timmeren die zijn eerste NK-Medaille pakte.
Op de afsluitende afstand van het NK, de puntenkoersen konden de deelnemers nog één keer alles geven en daarmee het toernooi goedmaken of de medaille-oogst uitbreiden.
Kadetten meisjes

  1. Evelien Vijn
  2. Lotte Veenstra
  3. Ramona Westerhuis

De sterke Evelien Vijn wist op de laatste koers nog een goude medaille te veroveren. Zij haalde de meeste punten voor Lotte Veenstra en Ramona Westerhuis. Vera-Lou Gemser deed ook goed mee in de strijd maar kwam ten val met vier punten op zak.

Afvalkoers

De kadetten meisjes meisjes maakten er een spannende wedstrijd van. Na afloop vertelde winnares Ramona Westerhuis en Evelien Vijn, die 2e werd, aan ons hoe de laatste paar ronden waren verlopen. Ramona: “De wedstrijd ging heel goed, van te voren had ik een tactiek bedacht, maar eigenijk lukt dat nooit. Ik wilde gaan versnellen in de bocht met nog 2 ronden te gaan, maar toen ging Evelien ineens al. Sanne Teekens ging mee, maar zij hield het niet bij. Ik zat eerst ingesloten maar kwam er toen toch nog langs.
Evelien: “op het rechte stuk viel het ineens stil, ik dacht nu moet ik gaan! Maar ik ging echt stuk, ik twijfelde of ik niet te vroeg al was gegaan.” Evelien is evengoed heel blij met het zilver, na haar gouden medaille van gister op de puntenkoers is haar weekend al geslaagd.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.