Expositie over Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA|APELDOORN – Op 5 oktober aanstaande opent Konining Maxima in Paleis het Loo een tentoonstelling over de naamgeefster van het dorp Anna Paulowna.  Anna Paulowna staat bekent als ‘kleurrijke koningin’ en tijdens de expositie zullen veel kostbaarheden te zien zijn.
Anna Paulowna was een groot liefhebster van glitter en glamour en toen zij naar Nederland toe kwam om met Willem II te trouwen nam zij een enorme lading serviezen,stoffen,juwelen, meubelen en en complete kerkuitrusting mee.
Anna Paulowna is geboren in 1795 als zus van de Tsaar van Rusland en kwam in 1816 naar het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, in die tijd behoorde België ook nog tot Nederland, en werd zij een sleutelfiguur in de relatie tussen Nederland en Rusland.
Samen met haar echtgenoot Koning Willem II heeft zij de verandering meegemaakt dat de koning van politiek machthebber veranderde in een symbolische koning met enkel een publieke functie.
De tentoonstelling start op 5 oktober en duurt tot 5 februari 2017.
 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs