2°C | Amsterdam

Expositie over Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA|APELDOORN – Op 5 oktober aanstaande opent Konining Maxima in Paleis het Loo een tentoonstelling over de naamgeefster van het dorp Anna Paulowna.  Anna Paulowna staat bekent als ‘kleurrijke koningin’ en tijdens de expositie zullen veel kostbaarheden te zien zijn.
Anna Paulowna was een groot liefhebster van glitter en glamour en toen zij naar Nederland toe kwam om met Willem II te trouwen nam zij een enorme lading serviezen,stoffen,juwelen, meubelen en en complete kerkuitrusting mee.
Anna Paulowna is geboren in 1795 als zus van de Tsaar van Rusland en kwam in 1816 naar het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, in die tijd behoorde België ook nog tot Nederland, en werd zij een sleutelfiguur in de relatie tussen Nederland en Rusland.
Samen met haar echtgenoot Koning Willem II heeft zij de verandering meegemaakt dat de koning van politiek machthebber veranderde in een symbolische koning met enkel een publieke functie.
De tentoonstelling start op 5 oktober en duurt tot 5 februari 2017.
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.