FNV sleept Hollands Kroon voor de rechter om de thuiszorg

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Anna Paulowna – Vakbond FNV Zorg & Welzijn sleept de gemeente Hollands Kroon voor de rechter vanwege het stoppen van zorg na 1 mei aanstaande. Hollands Kroon stopt dan met het aanbieden van lichte thuiszorg via thuiszorgorganisaties aan clienten van deze organisaties.
Vrijdag meldde het NHD dat de FNV bij de rechtbank een verzoek om het besluit van Hollands Kroon ongedaan te maken. In dit eerste kort geding is de situatie van mevrouw Wilma Korff-Oostindiën uit Winkel inzet. Maureen van der Pligt van de FNV kondigt aan dat er nog tal van gelijke rechtszaken gaan dienen.
Lees ook: Actiepunt thuiszorg Hollands Kroon blijkt bittere noodzaak
Woensdag 23 maart aanstaande overhandigd het FNV de verhalen die zijn ingezameld door het actiepunt en gebundeld zijn in een zwartboek aan, om een dag later tijdens de raadsvergadering in Anna Paulowna de raad toe te spreken.
Lees ook: Veel thuiszorgmedewerksters straks zonder werk
Van der Pligt zegt tegen het NHD: ,,Thuiszorgmedewerkers houden het huis schoon. En signaleren hoe het met bewoners gaat. Mensen met progressieve ziekten als reuma kunnen dat werk zelf niet doen. Er wordt door de gemeente te snel verwezen naar mantelzorgers.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category