FNV sleept Hollands Kroon voor de rechter om de thuiszorg

Anna Paulowna – Vakbond FNV Zorg & Welzijn sleept de gemeente Hollands Kroon voor de rechter vanwege het stoppen van zorg na 1 mei aanstaande. Hollands Kroon stopt dan met het aanbieden van lichte thuiszorg via thuiszorgorganisaties aan clienten van deze organisaties.
Vrijdag meldde het NHD dat de FNV bij de rechtbank een verzoek om het besluit van Hollands Kroon ongedaan te maken. In dit eerste kort geding is de situatie van mevrouw Wilma Korff-Oostindiën uit Winkel inzet. Maureen van der Pligt van de FNV kondigt aan dat er nog tal van gelijke rechtszaken gaan dienen.
Lees ook: Actiepunt thuiszorg Hollands Kroon blijkt bittere noodzaak
Woensdag 23 maart aanstaande overhandigd het FNV de verhalen die zijn ingezameld door het actiepunt en gebundeld zijn in een zwartboek aan, om een dag later tijdens de raadsvergadering in Anna Paulowna de raad toe te spreken.
Lees ook: Veel thuiszorgmedewerksters straks zonder werk
Van der Pligt zegt tegen het NHD: ,,Thuiszorgmedewerkers houden het huis schoon. En signaleren hoe het met bewoners gaat. Mensen met progressieve ziekten als reuma kunnen dat werk zelf niet doen. Er wordt door de gemeente te snel verwezen naar mantelzorgers.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs