2°C | Amsterdam

FNV sleept Hollands Kroon voor de rechter om de thuiszorg

Anna Paulowna – Vakbond FNV Zorg & Welzijn sleept de gemeente Hollands Kroon voor de rechter vanwege het stoppen van zorg na 1 mei aanstaande. Hollands Kroon stopt dan met het aanbieden van lichte thuiszorg via thuiszorgorganisaties aan clienten van deze organisaties.
Vrijdag meldde het NHD dat de FNV bij de rechtbank een verzoek om het besluit van Hollands Kroon ongedaan te maken. In dit eerste kort geding is de situatie van mevrouw Wilma Korff-Oostindiën uit Winkel inzet. Maureen van der Pligt van de FNV kondigt aan dat er nog tal van gelijke rechtszaken gaan dienen.
Lees ook: Actiepunt thuiszorg Hollands Kroon blijkt bittere noodzaak
Woensdag 23 maart aanstaande overhandigd het FNV de verhalen die zijn ingezameld door het actiepunt en gebundeld zijn in een zwartboek aan, om een dag later tijdens de raadsvergadering in Anna Paulowna de raad toe te spreken.
Lees ook: Veel thuiszorgmedewerksters straks zonder werk
Van der Pligt zegt tegen het NHD: ,,Thuiszorgmedewerkers houden het huis schoon. En signaleren hoe het met bewoners gaat. Mensen met progressieve ziekten als reuma kunnen dat werk zelf niet doen. Er wordt door de gemeente te snel verwezen naar mantelzorgers.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.