Gaat Hollands Kroon vluchtelingen opvangen in sporthallen?

Hollands Kroon – Na de vier grote steden uiten ook andere gemeenten en provincies hun zorgen over de opvang van vluchtelingen. Met dat bericht komt vandaag onze nieuwspartner NH op de proppen.
Bij de huisvesting stokt de doorstroming. Van de tienduizend asielzoekers die versneld aan een woning zouden worden geholpen, zijn er pas vijftig gehuisvest. Gemeenten en provincies achten de kans groot dat er ook dit jaar weer vluchtelingen in sporthallen moeten slapen.
Lees ook: Hollands Kroon schuift vluchtelingenvraagstuk voor zich uit
Het netwerk van (middel-)grote steden van Nederland, verenigd in de G32, sturen vandaag een brandbrief aan het kabinet, omdat zij de regels voor de huisvesting willen versoepelen zodat vluchtelingen kunnen verhuizen uit asielzoekerscentra. “We zijn nu bezig crisis op crisis te stapelen in plaats van de prop uit de leiding te halen”, zegt Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden en voorzitter van de G32.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs