2°C | Amsterdam

aankomst vluchtelingen

Gaat Hollands Kroon vluchtelingen opvangen in sporthallen?

Hollands Kroon – Na de vier grote steden uiten ook andere gemeenten en provincies hun zorgen over de opvang van vluchtelingen. Met dat bericht komt vandaag onze nieuwspartner NH op de proppen.
Bij de huisvesting stokt de doorstroming. Van de tienduizend asielzoekers die versneld aan een woning zouden worden geholpen, zijn er pas vijftig gehuisvest. Gemeenten en provincies achten de kans groot dat er ook dit jaar weer vluchtelingen in sporthallen moeten slapen.
Lees ook: Hollands Kroon schuift vluchtelingenvraagstuk voor zich uit
Het netwerk van (middel-)grote steden van Nederland, verenigd in de G32, sturen vandaag een brandbrief aan het kabinet, omdat zij de regels voor de huisvesting willen versoepelen zodat vluchtelingen kunnen verhuizen uit asielzoekerscentra. “We zijn nu bezig crisis op crisis te stapelen in plaats van de prop uit de leiding te halen”, zegt Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden en voorzitter van de G32.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.