Gambia-actie Spar Dirkshorn

DIRKSHORN – De Boca Loho Foundation helpt al negen jaar de armste inwoners van het Afrikaanse land Gambia. Ank en Wim Bosselaar uit Dirkshorn zijn als respectievelijk secretaris en bestuurslid betrokken bij de foundation. “We proberen twee keer per jaar de verschillende projecten van Boca Loho in Gambia te bezoeken”, vertelt Ank. 
De doelstelling van de Boca Loho Foundation is om advies en ondersteuning te geven aan de bevolking van Gambia om zo samen projecten te realiseren op het gebied van scholing en medische zorg. Ank: “In 2010 en 2011 hebben we ons als stichting ingezet voor een school in het plaatsje Mariama Kunda. Zo is daar een toiletgebouw geplaatst een waterput aangelegd en een een extra lokaal gebouwd,meldt onze nieuwspartner RODI Media
In 2013 hebben we ons ingezet voor een kleuterschool in het plaatsje Kitty. Uiteindelijk is met een bijdrage uit onze stichting een prachtig schoolgebouw opgebouwd.” De Spar-ondernemers uit Dirkshorn bezoeken sinds 2013 Gambia. “Afgelopen februari zijn we bij de Step-by-step Nurseryschool in Kitty geweest. Om het gebouw te verbeteren willen we geld inzamelen voor een veranda voor de school ter bescherming tegen de hete zon én de hevige regen in het regenseizoen. Ook willen we de klaslokalen betegelen voor een betere hygiëne”, vertellen ze.
Iedereen kan meehelpen door bij de Spar de statiegeldbon in de daarvoor bestemde box te deponeren, door de stichting Boca Loho direct te steunen of door van 7 tot en met 9 juli iets aan te schaffen bij de kraam die in de winkel staat. Kijk voor meer informatie op www.bocaloho-foundation.com

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs