Geel water uit de kraan door werkzaamheden PWN

HOLLANDS KROON – Waterleidingbedrijf PWN waarschuwt dat er vanaf vandaag geel water uit je kraan kan komen.  De kleurafwijking van het water heeft te maken met schoonmaakwerkzaamheden van het waterleidingnetwerk. Het gaat om het gebied ten noorden van Egmond, ten westen van Groot Schermer, Heerhugowaard, Wieringenwaard, Den Oever, Den Helder en Texel. 
De gele kleur wordt veroorzaakt door het gebruik van extra duinwater. Deze is geel door een hoger gehalte natuurlijke vegetatie in het water. Volgens het waterleidingbedrijf is het niet gevaarlijk voor de gezondheid om het water te gebruiken of te drinken.
De werkzaamheden vinden plaats op maandag en dinsdag. Het kan de hele week duren voordat de gelige kleur verdwenen is. 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs