Geen ‘excellente’ scholen in de gemeente Hollands Kroon

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Donderdagochtend hebben 130 scholen gehoord dat ze zich de komende drie jaar excellent mogen noemen. 210 scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs hadden zich aangemeld om voor het predicaat in aanmerking te komen. Welke scholen door de jury uitverkoren zijn is via de website van de onderwijsinspectie te vinden.
Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Jet de Ranitz, heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend.
Een excellente school is in ieder geval een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere goede scholen door te excelleren in een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om:

  • een innovatief onderwijsaanbod;
  • een bijzondere manier van om gaan met verschillen tussen leerlingen;
  • een inspirerende manier van lesgeven;
  • of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.

De afgelopen drie jaar werd het traject excellente scholen georganiseerd door het ministerie van OCW. Sinds dit jaar is de Inspectie van het Onderwijs eindverantwoordelijk. Nieuw is dat de predicaten niet één, maar drie jaar geldig blijven.
Geen excellente scholen in Hollands Kroon
Binnen Hollands Kroon heeft geen van de scholen de titel ‘excellente’ school mogen ontvangen. Het is zelfs heel droevig gesteld want boven de grens Purmerend – Alkmaar is niet 1 school die deze titel heeft mogen ontvangen.  Maar dit wil niet zeggen dat de scholen niet deugen, in tegendeel, het voortgezet onderwijs in Hollands Kroon staat goed aangeschreven met veel aandacht voor de leerlingen en een goed slagingspercentage.

 

 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category