Gehavend JuRo Unirek/VZV geeft Quintus uitstekend partij.

’t VELD – Het gehavende JuRo Unirek/VZV heeft het titel kandidaat Quintus bijzonder lastig gemaakt. Vooral voor de rust was het team van Rolf Schulte duidelijk de bovenliggende partij die voortdurend aan de leiding ging.

Bij VZV ontbraken Nada Blokker en Aniek Janssen en ook de altijd trefzeker Lisanne Kolken vanwege vakantie en Djazzmin Trabelsi en Jane Kramer wegens een griepziekte. De opkomende VZV talenten Esma Staal, Lisa Vlug, Anniek Bruin en Floor Groenland toonden zich in het eerste bedrijf gelijkwaardige vervangers.

Na een bijzondere sterke eerste helft waar de ploeg uit ’t Veld zelfs brutaal een 5-11 wist te nemen en ook steeds een voorsprong koesterde, moest VZV in het tweede bedrijf het hoofd buigen voor het op de 2e plaats staande en favoriete Quintus.

Ruststand 13-15.

In het tweede bedrijf werd er door het team van coach Rolf Schulte in de verdediging keihard gewerkt wat ten koste ging van de aanval en VZV de goede lijn van de eerste helft geen vervolg kon geven. Er werd na rust door VZV dan ook aanvallend slordiger met de kansen omgesprongen zodat er maar vier keer werd gescoord terwijl hun tegenstander wel tien keer wisten te scoren.

Na tien minuten in de tweede helft werd de stand gelijk 16-16 en werd duidelijk dat Quintus de wedstrijd in handen nam, met nog 10 min. te gaan had de thuisploeg een 20-17 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

Eindstand 23-19.

Juro Unirek/VZV speelt op zaterdag 9 maart in de Kampioenspoule de eerste wedstrijd uit tegen Geonius/V&L in Geleen waarvoor er voor supporters ook de Bus van Taxi van Diepen is geregeld.

JuRo Unirek/VZV treft Quintus op Woensdag 13 maart ook nog voor de Beker maar dan in de thuishal ’t Zijveld aanvang 20.00 uur. Dan kan er revanche worden genomen en de confrontatie hopelijk op volle kracht plaatsvinden.

Zaterdag 16 maart volgt de return tegen Geonius/V&L in Sporthal ’t Zijveld.