Gemini-ziekenhuis reageert op bericht Belgische gevangen en medische dossiers

Regionieuws – Het tv-programma Meldpunt van Omroep Max heeft in haar programma van dinsdagavond 2 maart 2016 aandacht besteed aan de inzet van gedetineerden bij het digitaliseren van patiëntendossiers. In het programma komt naar voren dat patiëntendossiers van verschillende ziekenhuizen – ook dit ziekenhuis – in opdracht van het bedrijf iGuana door gedetineerden van de organisatie Cellmade zijn voorbereid voor digitalisering (scannen). 
Begin 2015 werden wij via een nieuwsbrief van Iguana geïnformeerd over het feit dat gedetineerden uit België werden ingezet voor het voorbereiden van de digitalisering van dossiers (scanklaar maken). Naar aanleiding van deze nieuwsbrief hebben wij direct contact gezocht om na te gaan of Iguana dit ook heeft gedaan met onze dossiers. Iguana heeft in een gesprek toegelicht dat zij dit in het verleden met ziekenhuisdossiers hebben gedaan, maar dit eind 2014 al hadden stopgezet. Wij waren onaangenaam verrast over de mogelijkheid dat patiëntendossiers buiten ons medeweten verplaatst zijn naar een derde partij om bewerkt te worden. We realiseren ons dat het voor patiënten vreemd kan overkomen dat gedetineerden worden ingezet voor dergelijke werkzaamheden, ondanks dat dit niet in strijd hoeft te zijn met vigerende wet- en regelgeving. Tijdens een werkbezoek vorig jaar aan Iguana hebben we ons ervan vergewist dat de dossiers het pand van Iguana niet verlaten. 

Meer informatie

We realiseren ons dat de uitzending van Meldpunt kan leiden tot vragen bij patiënten. U kunt uw vragen stellen aan onze afdeling zorgadministratie via telefoon 072 – 548 3929 (tijdens kantooruren).

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs