Glasvezel in ’t Veld

’t VELD – Het zal de bewoners van ’t Veld niet zijn ontgaan dat er in de afgelopen maand graafwerkzaamheden werden uitgevoerd in het dorp. Dit ging gepaard met af en toe wat verkeershinder maar tot grote overlast heeft dit gelukkig niet geleid. Deze graafwerkzaamheden waren noodzakelijk om het voor Macrorom ICT-services mogelijk te maken een snelle glasvezelverbinding in ’t Veld te kunnen realiseren. Uiteindelijk moest er 32 km glasfiber aan elkaar worden geknoopt voordat de verbinding in gebruik kon worden genomen begin september.

Toen begin dit jaar duidelijk werd dat de Coöperatie Breedband Hollands Kroon het niet voor elkaar zou krijgen om glasvezel in de dorpskernen aan te leggen, Macroram ICT-services als bedrijf de knoop doorgehakt en zelf een marktpartij (Dataweb) in de arm genomen om glasvezel in het dorp te realiseren, aldus Theo Jongerling, Associate IT Consultant bij het ICT bedrijf.

,,Ik heb me in de afgelopen paar jaar als lid van de Ledenraad van Breedband Hollands Kroon mede proberen sterk te maken voor glasvezel in de hele gemeente (dus ook de dorpskernen). Maar de grote kabelpartijen, en een verdeeld gemeentebestuur maken dat dit soort initiatieven moeilijk te realiseren zijn waardoor BBHK slechts in de buitengebieden kan uitrollen dit najaar. Problemen zien we ook in stedelijke gebieden zoals in Schagen waar wel partijen zijn die graag willen aanleggen maar daar blijft de interesse van de bewoners uit (vanwege beschikbare, niet zo heel trage internet via de kabel) waardoor deze initiatieven de eindstreep ook niet halen”, vertelt Theo Jongerling

,,Als bedrijf hopen wij dat deze substantiele investering mede van nut kan zijn voor de ondernemers in ‘t Veld en hebben wij plannen om met behulp van Meshing technieken snelle WiFi verbindingen uit te rollen in het dorp. Dit zal met name prettig zijn voor die ondernemers die afhankelijk zijn bij een snelle internetverbinding net zoals ons bedrijf“, gaat Jongerling verder.

Macrorom ICT–services verzorgt de complete ICT behoefte voor bedrijven, van hosting tot beheerdiensten en van internet tot consultancy. Het werkt nou eenmaal prettiger met één aanspreekpunt, of het nu een storing, beveiligingsprobleem of gewoon een vraag met betrekking tot automatisering betreft. Onze diensten bestaan o.a. uit: Webhosting en Cloud diensten, systeembeheer, maatwerk software, website design en Search Engine Optimalisation (SEO), E-commerce oplossingen, Content Management Systemen (CMS), web hosting, Cloud- en Virtualisatie diensten, Exchange hosting, internettoegang, netwerkoplossingen, hardware, en nog veel meer. Website: macrorom.nl

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs