GreenPort start GroenStart voor jongeren met carrièreperspectief


REGIO – GroenStart is een samenwerking tussen ondernemers, Clusius College én 18 gemeenten in Noord-Holland Noord met de bedoeling om jongeren in Noord-Holland Noord een nieuwe start in de agrarsche- of groene sector te bieden.
GreenPort NHN start in september 2017 een opleidings- en werktraject onder de naam GreenPort GroenStart voor jongeren die gemotiveerd zijn om te leren en te werken in de praktijk maar daarbij nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De opleiding leidt op tot een MBO-diploma op Entreeniveau maar heeft een uitloop naar een diploma op MBO-niveau 2. Jongeren die slagen krijgen via GreenPort NHN,Herenbos Personeelsdienst en AB Vakwerk ook begeleiding naar het vinden van werk in NHN.
De eerste drie groepen starten in september op praktijklocaties in Schoorl, Schagen en Hoorn. De deelnemers komen uit de regio’s Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.
Ryanne Sandstra, projectleider GreenPort GroenStart, heeft grote verwachtingen van dit nieuwe initiatief om jongeren te begeleiden naar werk. “In de regio Noord-Holland Noord zijn voldoende banen in de groene sector en het werk is aantrekkelijker dan iedereen denkt. Dit opleidings- en arbeidstraject speelt in op de veranderingen in het sociale domein en wordt gevormd door sterke partners in het agrarisch werkveld. Naast het Clusius College en De Noorderhoeve zijn AB Vakwerk en Herenbos Personeelsdienst nauw betrokken. Zet daar nog eens GreenPort NHN naast en je hebt een ijzersterk partnernetwerk.”
De partners van GreenPort GroenStart hebben zich samengevoegd in een Publiek Private Samenwerking waarvan het Clusius College penvoerder is. De PPS bestaat uit:

  • De mbo-instellingen het Clusius College en ROC Horizon
  • Het samenwerkingsverband van pro/vso scholen Noord-Holland Noord
  • Herenbos Personeelsdienst, AB Vakwerk, Zorgboerderij De Noorderhoeve
  • De 18 gemeenten in Noord-Holland Noord
  • RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)
  • Greenport NHN, als vertegenwoordiger van de agribusiness in Noord-Holland Noord
Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs