2°C | Amsterdam

GreenPort start GroenStart voor jongeren met carrièreperspectief


REGIO – GroenStart is een samenwerking tussen ondernemers, Clusius College én 18 gemeenten in Noord-Holland Noord met de bedoeling om jongeren in Noord-Holland Noord een nieuwe start in de agrarsche- of groene sector te bieden.
GreenPort NHN start in september 2017 een opleidings- en werktraject onder de naam GreenPort GroenStart voor jongeren die gemotiveerd zijn om te leren en te werken in de praktijk maar daarbij nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De opleiding leidt op tot een MBO-diploma op Entreeniveau maar heeft een uitloop naar een diploma op MBO-niveau 2. Jongeren die slagen krijgen via GreenPort NHN,Herenbos Personeelsdienst en AB Vakwerk ook begeleiding naar het vinden van werk in NHN.
De eerste drie groepen starten in september op praktijklocaties in Schoorl, Schagen en Hoorn. De deelnemers komen uit de regio’s Alkmaar, West-Friesland en de Kop van Noord-Holland.
Ryanne Sandstra, projectleider GreenPort GroenStart, heeft grote verwachtingen van dit nieuwe initiatief om jongeren te begeleiden naar werk. “In de regio Noord-Holland Noord zijn voldoende banen in de groene sector en het werk is aantrekkelijker dan iedereen denkt. Dit opleidings- en arbeidstraject speelt in op de veranderingen in het sociale domein en wordt gevormd door sterke partners in het agrarisch werkveld. Naast het Clusius College en De Noorderhoeve zijn AB Vakwerk en Herenbos Personeelsdienst nauw betrokken. Zet daar nog eens GreenPort NHN naast en je hebt een ijzersterk partnernetwerk.”
De partners van GreenPort GroenStart hebben zich samengevoegd in een Publiek Private Samenwerking waarvan het Clusius College penvoerder is. De PPS bestaat uit:

  • De mbo-instellingen het Clusius College en ROC Horizon
  • Het samenwerkingsverband van pro/vso scholen Noord-Holland Noord
  • Herenbos Personeelsdienst, AB Vakwerk, Zorgboerderij De Noorderhoeve
  • De 18 gemeenten in Noord-Holland Noord
  • RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)
  • Greenport NHN, als vertegenwoordiger van de agribusiness in Noord-Holland Noord

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.