Groots Molenfestival bij 25 jaar Wieringer Molens

HIPPOLYTUSHOEF – Op zondag 26 juni wordt er van 11.00 to 17.00 uur een groots opgezet Molenfestival gehouden bij molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef. Het Molenfestival wordt gehouden ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de vereniging De Wieringer Molens.
Als het weer het toelaat zal de molen ook daadwerkelijk graan malen en er zijn rondleidingen in de molen zelf. Daarnaast zijn er diverse oude ambachten zoals imkers, zeilmakers, mandenmakers, nettenboeters, touwslagers en een smid te bewonderen. Er is een oude dorskast uit 1912, die van korenaren weer graankorrels en strobalen maakt. Voorts zijn er verschillende stationaire dieseltjes of diesels die een werktuig aandrijven (zoals een kleine graanmaalmachine) en een grote antieke Ruston Hornsby diesel. Oude auto’s, tractoren en bromfietsen maken ook hun opwachting. Kortom De Wieringer Molens pakken groot uit.
Om het geheel compleet te maken luistert het zangkoor De Gesmeerde Keelen het festival muziekaal op, evenals de accordeons van De Wieringer Madjes. De Wieringer Dangsers zullen in hun prachtige klederdracht weer een onvervalst staaltje folkloristisch dansen laten zien.
Er zijn allerlei marktkramen met streekproducten en delicatessen, uitstallingen van de Historische Vereniging en het eilandmuseum Jan Lont uit en een brocante markt. Ook aan de inwendige mens is gedacht: op twee terrassen kunt u genieten van een kop koffie of thee of een glas limonade, met of zonder een overheerlijke pannenkoek van molenmeel of een punt appeltaart.
De Wieringer Molens heeft een eigen kraam, waar u molenmeel kunt kopen een broodrecept kunt krijgen en kinderen een klein graanmolentje kunnen uitproberen evenals een meelzeef om bloem te maken. Als u meer wilt weten over De Wieringer Molens kunt u daar of bij de molenaars terecht.
De entree voor het Molenfestival bedraagt voor volwassenen € 2,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,00. De opbrengst van het Molenfestival komt ten goede aan het onderhoud van beide Wieringer molens.
Kortom, het belooft een heel spektakel worden op 26 juni bij de molen De Onderneming te Hippolytushoef.
Programma Molenfestival: klik hier
Sponsors
Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door:

  • Hengeveld Schilderbedrijf
  • Makelaardij L.G. Borst
  • DEKA-markt Hippolytushoef
  • Kater Funsports
  • Kaan Transport
  • Wigbout & Wigbout Reclame en Visuals

 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs