Gymvereniging Wieringen dolgelukkig, oude schaal is weer terug.

HIPPOLYTUSHOEF – De geschiedenis van gymnastiekvereniging Wieringen komt deze week tot leven. Met dank aan een gulle antiekhandelaar uit Krommenie heeft de vereniging in Hippolytushoef een schaal teruggekregen die in 1939 voor de club werd gemaakt.
De historische collectie in de kantine van de vereniging bestond al uit een 50 jaar oude vlag en een turnpakje uit 1975. De zilveren schaal, die volgens de notulen uit 1939 is gemaakt ter ere van het 12,5 jarig bestaan, ligt daar vanaf nu bij. 
“We zijn er heel blij mee, hij heeft heel veel emotionele waarde”, zegt voorzitter Simone Folkertsma. Als kers op de taart geeft turnster Wil van Dongen, inmiddels meer dan vijftig jaar lid van de GV Wieringen, haar knotsen af voor de collectie. “Nostalgie”, vat Van Dongen haar gevoel over de museumcollectie samen.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs