2°C | Amsterdam

Gymvereniging Wieringen dolgelukkig, oude schaal is weer terug.

HIPPOLYTUSHOEF – De geschiedenis van gymnastiekvereniging Wieringen komt deze week tot leven. Met dank aan een gulle antiekhandelaar uit Krommenie heeft de vereniging in Hippolytushoef een schaal teruggekregen die in 1939 voor de club werd gemaakt.
De historische collectie in de kantine van de vereniging bestond al uit een 50 jaar oude vlag en een turnpakje uit 1975. De zilveren schaal, die volgens de notulen uit 1939 is gemaakt ter ere van het 12,5 jarig bestaan, ligt daar vanaf nu bij. 
“We zijn er heel blij mee, hij heeft heel veel emotionele waarde”, zegt voorzitter Simone Folkertsma. Als kers op de taart geeft turnster Wil van Dongen, inmiddels meer dan vijftig jaar lid van de GV Wieringen, haar knotsen af voor de collectie. “Nostalgie”, vat Van Dongen haar gevoel over de museumcollectie samen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.