Handbal: Maedilon/VZV weet weer wat winnen is.

’t VELD – VZV heeft tegen middenmoter Borhave een verdiende overwinning in de wacht gesleept, met 25-18 was het de eerste thuis overwinning in dit tot nog toe teleurstellende seizoen. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer begon meteen goed, Linsey Perre  scoorde zwaar gehinderd de eerste treffer voor de thuisploeg.

Na 15 min. stond er een riante 7-2 voorsprong op het score bord, waarna VZV niet verder wist door te drukken en liet het Borhave weer terug in de wedstrijd komen. Lotte Prak scoorde in de eerste helft vier treffers voor VZV 10-8 maar in het laatste fluitsignaal  scoorde het team van trainer/coach Rick Philips alsnog de aansluitingstreffer.

Ruststand 10-9.

In de tweede helft zou er door de thuisploeg uit een ander vaatje getapt moeten worden de broodnodige punten in ’t Zijveld te houden. Nog maar nauwelijks begonnen kreeg VZV een strafworp die door Joyce Hillen knap werd verzilverd, een volgende strafworp werd koel benut door Roos de Vries waardoor de thuisploeg afstand begon te nemen De consequent leidende scheidsrechters van der Horst en Bralts deelde aan beide zijden behoorlijk wat tijdstraffen uit waardoor er voor de teams regelmatig een overtal situatie ontstond.

VZV ging daar het beste mee om en wisten ook in ondertal de kansen te benutten, waardoor Maedilon/VZV de voorsprong vergrote tot 18-12. De thuisploeg zou met deze stand geen moment meer in gevaar komen al probeerde Borhave in de aanval hun keepster te vervangen voor een extra veldspeelster. Dat resulteerde in eerst instantie tot een verkeerde wissel wat een twee minuten tijdstraf opleverde.

Dat zo’n wisseltruc nagenoeg altijd een averechts effect oplevert bleek ook nu het geval, na twee mislukte pogingen van Amber Zomerdijk wist Lotte Prak wel uit de verdediging het lege doel te vinden. Djazzmin Trabelsi scoorde drie doelpunten oprij waardoor Maedilon/VZV een gewonnen wedstrijd speelde en het zelfvertrouwen steeds weer groeiende is maar nog niet helemaal optimaal blijkt te zijn.

Eindstand 25-18.

De volgende tegenstander is streekgenoot SEW, in deze derby moet VZV het knullige verlies tegen SEW in ’t Zijveld proberen rechtte zetten dat zou helemaal goed zijn voor het zelfvertrouwen van het VZV team.

Doelpunten: Lotte Prak 9, Romy Zengerink 4, Djazzmin Trabelsi 4, Joyce Hillen 3, Linsey Perre 2, Roos de Vries 1. Florance Kos 1, Lisanne Kolken 1.