Handbal: Maedilon/VZV wint ook tegen hekkensluiter E&O

’t VELD – Maedilon/VZV heeft tegen hekkensluiter E&O hun vierde overwinning op rij weten te behalen. Dit resultaat werd vooral in de eerste helft afgedwongen bij het rustsignaal van het scheidsrechters koppel Gortzen & Thijssen was de stand 16-6 in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd begon bijzonder matig, E&O had nog steeds geen punt weten te behalen in deze competitie en zou zeker proberen om hier tegen VZV verandering in te brengen.

Na 5 min. had E&O een 0-2 voorsprong waar Amber Zomerdijk al een aantal prima reddingen had verricht om op een nog groter achterstand te komen. VZV kwam hierna beter in de wedstrijd nadat Djazzmin Trabelsi voor VZV het eerste doelpunt had gescoord was het de ook nu weer trefzekere Lisanne Kolken die gelijk maakte 2-2.

Na 10 min. spelen had de thuisploeg door twee treffers van Lotte Prak en een mooi strak schot uit de hoek van Romy Zegerink een 5-3 voorsprong genomen en ging de verwachtingsvolle trouwe VZV aanhang er eens goed voorzitten. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer was los en na ruim 20 min. was de stand uitgebouwd naar comfortabele 11-3 voorsprong. Bij een uitval van E&O kreeg Romy Zengerink een ongelukkige ellenboogstoot te verwerken, een scheurtje in haar lip betekende voor haar einde wedstrijd.

Ook Lotte Prak moest nadat ze nog wel de 12-5 had geschoord geblesseerd afhaken wat later in de wedstrijd een gevoelige aderlating zou betekenen. Door mooie scores van o.a. Florance Kos, Maud Kruijer en Jane Kramer stond er bij het rustsignaal een ruime voorsprong op het score bord.

Ruststand 16-6.

Door het uitvallen van Lotte Prak en Romy Zengerink werd het spel er bij de thuisploeg in de tweede helft bepaald niet beter op waardoor E&O weinig onderdeed voor VZV. Met de ruime voorsprong uit de eerste helft in de bagage kwam VZV echter geen moment echt in gevaar al had ook Joyce Hillen een blessure waardoor ze nog weinig in actie kon komen.

Doordat E&O behoorlijk opportunistischer ging spelen kreeg VZV ook wel meer ruimte maar halverwege de tweede helft was het verschil gehalveerd en teruggebracht tot de stand 20-15. Doordat er met veel inzet en scherp door beide teams werd gespeeld werden er wel bij regelmaat door de scheidsrechters twee minuten straffen uitgedeeld.

Hoewel er sportief werd gestreden moest een speelster van E&O met een rode kaart vertrekken nadat ze Jane Kramer alleen met ellenboogstoot de baas kon blijven. Het laatste kwartier van dit boeiende maar zeker zeer matig gespeelde tweede helft maakte het team van Betty Plasmeyer nog wel knap gebruik van de geboden ruimte. Lisanne Kolken en Jane Kramer wisten hier wel raad mee, al hadden ook Roos Pannekeet , Roos de Vries en Djazzmin Trabelsi ook nog een aandeel in de score.

Eindstand 30-22.

Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Florance Kos 4, Jane Kramer 4, Djazzmin Trabelsi 4, Lotte Prak 3, Maud Kruijer 2, Roos Pannekeet 2, Romy Zengerink 1, Lotte Houtenbos 1, Joyce Hillen 1 en Roos de Vries 1.

Met nog één uitwedstrijd te spelen tegen Foreholte in de reguliere competitie eindigt Maedilon/VZV toch nog op de zevende plaats, wat VZV vier bonuspunten in de nacompetitie heeft opgeleverd.