Handbal: Succes Schoonmaak/VOC maatje te groot voor Maedilon/VZV

’t VELD – Zoals verwacht heeft VZV tegen koploper VOC geen potten kunnen breken. Door onnodig balverlies kwam VOC al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong. Toch wist de thuisploeg door twee benutte strafworpen door Joyce Hillen een 2-1 voorsprong te nemen waarna VOC binnen enkele minuten de achterstand werd weggewerk naar 2-5.

VOC wist de dadendrang van VZV door het veroorzaken van een strafworp te stoppen, Joyce Hillen verzilverden ook dit buitenkansje 3-5. Tot halverwege de eerste helft bleef het team van trainer/coach Betty Plasmeyer nog aardig in het spoor van het team van trainer/coach Ricardo Clarijs. Lisanne Kolken verzilverde eerst een break na een uitstekende redding van de jarige Amber Zomerdijk waarna ze ook 5-7 aantekende. Jane Kramer en Roos de Vries hielden het verschil door twee gave treffers nog op twee 7-9.

VZV begon hierna steeds meer onnodig balverlies te lijden waardoor VOC met nog 5 min. te gaan de achterstand zelfs verdubbelde tot 9-18 . Jane Kramer scoorde nog uit een break na een prima redding door Monique de Wit die de plaats onder de lat even had overgenomen van Amber. Bij het rustsignaal was de stand 11-22 door nog een treffer van Jane Kramer en een doelpunt uit een snelle break na weer een prima redding van Amber Zomerdijk.

Ruststand 11-22.

Na de pauze ging de score lange tijd over en weer en bleef het verschil na 10 min. nog altijd 11 doelpunten door dat Amber ook in deze wedstrijd het beste weer uit zichzelf naar boven haalde. VZV verkleinde zelfs de achterstand  met nog krap 10 min. te gaan tot 22-30 door wederom Jane Kramer die daardoor met zes doelpunten topscore zou worden.

In de eindfase van dit bijzonder aantrekkelijke duel waarin bij de Amsterdammers ook Lynn Molenaar overgekomen van ZAP een doelpunt voor haar rekening mocht nemen. Bij VOC scoorde Bo van Wetering 8 treffers en kon Diona Houseer met 9 doelpunten haar uitzonderlijke klasse laten zien. VOC zette toch nog een eindsprint in en werd hun voorspong nog opgevoerd naar 22-36. Joyce Hillen nam het laatste doelpunt voor VZV voor haar rekening door nog een strafworp te benutten.

Eindstand 23-36.

Doelpunten: Jane Kramer 6, Joyce Hillen 5, Lisanne Kolken 4, Roos de Vries 3, Djazzmin Trabelsi 3, Maud Kruijer 2.