Handbal: Verlies Maedilon/VZV 32-25 geeft toch zelfvertrouwen.

’t VELD – Maedilon/VZV heeft tegen Quintus laten zien dat het team zich kunnen en zullen handhaven deze competitie ondanks het gemis van enkele zeer bepalende speelsters. Quintus is volop in de race voor het kampioenschap en zou tegen laagvlieger VZV hun doelsaldo en vertrouwen willen opkrikken.

In de beginfase gaf het team van Betty Plasmeyer nog aardig partij maar haverwege de eerste helft was het verschil toch al 7 doelpunten 12-5. VZV kon door slordig balverlies ook niet dichterbij komen en zou ook in dit treffen wel met een behoorlijke nederlaag genoegen moeten nemen.

Ruststand 17-9.

De rust had het team van VZV kennelijk goed gedaan . Jane Kramer scoorde de eerste treffer in de tweede helft en was VZV in het verdere verloop van de wedstrijd zowaar opgewassen en gelijkwaardig aan hun tegenstander.

Albertine Abube verkleinde de achterstand met drie schitterende doelpunten op rij naar 21-15. Amber Zomerdijk toonde ook nu haar klasse en stopte met geweldige reddingen enkele doelpogingen en op formidabele wijze een strafworp. De achterstand werd eerder kleiner als groter waar de VZV speelsters nu wel tot scoren wisten te komen..

Goed voor het zelfvertrouwen en wist VZV in de tweede helft zelfs 1 doelpunt meer te scoren als hun tegenstander die op een gedeelde tweede plaats achter koploper VOC staan. Koploper VOC dat de volgende thuiswedstrijd in ’t Zijveld bij VZV op bezoek komt.

Eindstand 32-15.

Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Joyce Hillen 4, Maud Kruijer 4, Roos de Vries 3, Jane Kramer 3, Florance Kos 2, Romy Zengerink 1.

Zaterdag 20 jan. Maedilon/VZV Ds.1 – VOC Ds.1  aanvang 20.45 uur Sporthal ’t Zijveld. Maedilon/VZV Ds.2 – SEW Ds.3  aanvang 19.00 uur.