Handbalvrouwen Maedilon/VZV naar de eredivisie!

’t Veld – Voor een uitverkochte  sporthal ’t Zijveld is het Maedilon/VZV gelukt om te promoveren naar het walhalla van de handbalcompetities: de eredivisie. Er waren liefst zo ‘n 600 toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen. Er was werkelijk geen plekje meer vrij. Al deze mensen kregen een waar spektakel voorgeschoteld.
Op hetzelfde tijdstip begon ook de wedstrijd DSVD-Fortissimo. Als Maedilon/VZV en DSVD zouden winnen zou het doelsaldo beslissend zijn. Er was afgesproken, dat de meiden niet zouden weten hoe het in Deurningen ging. Ook was verzocht, dat het publiek dit stil zou houden.
Tekst: Joep Hageman/Maedilon/VZV
Net zoals in de vorige vijf nacompetities duels werd er stroef begonnen door Maedilon/VZV. Trainer/coach Betty Plasmeyer had in de kleedkamer gezegd,dat als je niet op doel schiet, dat hij dan ook niet zit. Johan Cruyff  zou dit gezegd kunnen hebben. Heeft dit waarschijnlijk ook gezegd. Maar dan moet er niet onzuiver geschoten worden.
Foreholte nam een 0-2 voorsprong door de kansen wel te benutten. Door een benutte zevenmeter van Britt Stegers en doelpunten van Joyce Hillen en Lotte Prak kwam Maedilon/VZV voor het eerst op voorsprong. DSVD was veel slechter begonnen. Zijn stonden al snel met 3-8 achter.
In ’t Veld ging het gelijk op tot 6-6. Foreholte deed haar sportieve plicht en bood goed tegenstand. Maedilon/VZV begon wat beter te spelen en wist  twee doelpunten voor te komen bij de rust. 9-7. Ruststand bij DSVD 15-16.
De tweede helft werd het tempo opgeschroefd en Foreholte kon het niet meer bijbenen. Maedilon/VZV sloeg een gat met de tegenstander door van 10-8 uit te lopen naar 16-8. Maar als je de andere wedstrijd op je mobieltje volgde zag je dat ook DSVD beter begon te draaien en de opgelopen achterstand ombogen in een ruime voorsprong. Toen het in ’t Zijveld 15-8 stond was de stand daar 21-16.
Een twee punten voorsprong wat betreft het doelsaldo in het voordeel van Maedilon/VZV. Het kon dus nog alle kanten op. Maar  Maedilon/VZV bleef maar scoren terwijl DSVD de voorsprong zag slinken.
Omdat de speelsters niet op de hoogte waren van deze gunstige ontwikkeling bleven ze maar doorgaan in de wetenschap, dat als je veel scoort je misschien kans hebt op een goede afloop. En niemand verzaakte. Er werd gebruik gemaakt van alle speelsters. 
Albertine Abube maakte de 19-9. Je zou denken dat 10 punten genoeg noest zijn en dat was het ook. DSVD zag waarschijnlijk in, dat ze het niet meer zouden redden en liet Fortissimo dichterbij komen.
In ’t Veld eindigde wedstrijd bij 26-14. Er werd al gejuicht en het feest barstte pas goed los toen de eindstand bij de ander wedstrijd bekend werd gemaakt. DSVD had zelfs met 24-26 verloren. Het doelgemiddelde was dus uiteindelijk niet beslissend.
Zo keert Maedilon/VZV weer terug in de eredivisie. In 1990 speelden ze daar voor het eerst. Dit was maar voor een jaar. Maar voor de eerste divisie waren ze meteen weer te sterk. Nu zouden ze zich daar langer handhaven. In 1994 degradeerden ze weer. In 1999 zouden ze weer promoveren door in een beslissingswedstrijd van NEA te winnen. Tot mei 2005 bleven ze op het hoogste niveau spelen. En nu in 2016 hoopt de club daar weer lang hun wedstrijden te spelen.
Dit is het einde van een lang en enerverend seizoen. Er werden 26 duels in de reguliere competitie gespeeld, 6 in de nacompetitie en 4 in de beker. Nu even rust en dan begint de voorbereiding weer op het nieuwe seizoen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs