Heeft u huursubsidie? Dat gaat dus fors minder worden

HOLLANDS KROON – Het kabinet treft voorbereidingen om te gaan snijden in de huurtoeslag. Vooral huishoudens met een duurdere woning worden getroffen, meldt de Telegraaf.
Omdat keer op keer zou blijken dat het Rijk veel meer geld kwijt is aan huurtoeslag dan vooraf is berekend, ontstaan er telkens grote tekorten. Uit de vorige week uitgebrachte Voorjaarsnota blijkt dat het kabinet een tegenvaller heeft van 200 miljoen euro. Vanwege het nog niet weggewerkte tekort van een jaar eerder staat het totale tekort nu op 400 miljoen euro, laat het ministerie van Wonen weten.
Door de zogeheten kwaliteitskorting te verhogen hoopt het kabinet het gat te dichten. Dat betekent dat mensen in duurdere huurwoningen voortaan minder huurtoeslag krijgen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs