2°C | Amsterdam

Helden KNRM Den Helder redden hondje

DEN HELDER – Medewerkers van de KNRM hebben vanmiddag voor de kust van Den Helder ternauwernood een hond van de verdrinkingsdood gered.
“Onwillekeurig denk je dan gelijk aan een walvis of iets dergelijks”, schrijft de KNRM op haar website. Een walvis was het dus niet, maar een onfortuinlijke hond. Het 10-jarige beestje was met haar baasje aan het wandelen over de dijk toen ze het water in dook. De stroming was echter zo sterk, dat ze niet op eigen kracht het water uit kon komen,meldt NH.
Ze dreef snel af, haar baasje radeloos op de dijk achterlatend. Omstanders belden de hulpdiensten, die de Kustwacht erbij riepen. Gelukkig kreeg een oplettende kapitein van een zeiljacht het beestje in het vizier voor de Helderse havenmond. Een medewerker van de kustwacht dook vervolgens het water in, waarna de hond aan boord gehesen kon worden. 
De eigenaar had de hoop de hond levend terug te vinden al opgegeven en was dus dolblij dat hij met haar herenigd kon worden. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.