Helden KNRM Den Helder redden hondje

DEN HELDER – Medewerkers van de KNRM hebben vanmiddag voor de kust van Den Helder ternauwernood een hond van de verdrinkingsdood gered.
“Onwillekeurig denk je dan gelijk aan een walvis of iets dergelijks”, schrijft de KNRM op haar website. Een walvis was het dus niet, maar een onfortuinlijke hond. Het 10-jarige beestje was met haar baasje aan het wandelen over de dijk toen ze het water in dook. De stroming was echter zo sterk, dat ze niet op eigen kracht het water uit kon komen,meldt NH.
Ze dreef snel af, haar baasje radeloos op de dijk achterlatend. Omstanders belden de hulpdiensten, die de Kustwacht erbij riepen. Gelukkig kreeg een oplettende kapitein van een zeiljacht het beestje in het vizier voor de Helderse havenmond. Een medewerker van de kustwacht dook vervolgens het water in, waarna de hond aan boord gehesen kon worden. 
De eigenaar had de hoop de hond levend terug te vinden al opgegeven en was dus dolblij dat hij met haar herenigd kon worden. 

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs