2°C | Amsterdam

Het ‘afvalpromotieteam’ komt naar u toe.


HOLLANDS KROON – Vanaf vandaag gaat een promotieteam van HVC langs de deuren om met inwoners van Hollands Kroon in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie ‘De wijk in’ sluit aan bij de introductie van de nieuwe container voor plastic, blik en pak.
Op woensdag 17 mei sluit wethouder Groot aan bij het team om van inwoners zelf te horen welke vragen ze hebben over het scheiden van afval. En om ze te adviseren hoe afval scheiden in huis zo makkelijk mogelijk kan. Het team met medewerkers van HVC gaat in mei vier keer de wijk in: 10, 13, 17 en 19 mei en bezoekt naar meerdere kernen. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van gft en plastic, blik en lege pakken, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in welke container mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Meer plastic scheiden

Vanaf april kunnen inwoners hun afval van plastic, blik en lege pakken kwijt in de plastic-container. Dit kan een tandpastatube zijn, een blikje fris of een vlapak. Van dit afval kunnen broodtrommels of pannen worden gemaakt, daarom is het goed scheiden van afval belangrijk zodat veel waardevolle grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Uit de ervaring van HVC met andere gemeenten blijkt dat inwoners door de invoering van een extra container afval beter scheiden én dat er meer plastic, blik en pak wordt opgehaald dan bij inzameling met zakken.

Vernieuwd inzamelschema

Door de nieuwe container is er een gewijzigd inzamelschema voor plastic, blik en pak en restafval. De container voor plastic wordt eens per vier weken geleegd, die voor restafval eens per vier weken. Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.