Het nieuwe dorsphart van Lutjewinkel ‘klopt’

LUTJEWINKEL – Na twee jaar verbouwen is het nieuwe dorpshuis van Lutjewinkel eindelijk klaar. Vrijwilligers hebben keihard gewerkt om de voormalige school De Kolk om te toveren in een cultuurhuis. “Dit hart van Lutjewinkel kan er voorlopig weer tegenaan.”

De brievenbus moet nog opgehangen, het pad schoongeveegd, toch nog een likje verf op de buitendeur. Een paar dagen voor de grote opening, komende zaterdag, zijn vrijwilligers nog druk met allerlei klusjes. “Het mooie van dit initiatief is dat je de leefbaarheid in kleine kernen kunt bewaren,” vertelt Paul Kramer van het cultuurhuis aan NH Nieuws.

Lees ook: Lutjewinkel bloeit op dankzij nieuw dorpshuis

De voormalige school bestaat al 134 jaar. Tot twee jaar geleden is er nog les gegeven aan de jeugd. De gymzaal wordt al sinds de jaren ’70 gebruikt door een vrouwenclub. “Het belang van het cultuurhuis is ook dat dingen die er zijn en altijd zijn geweest dat die bewaard blijven. De gymclub hadden anders nergens meer terecht gekund.”

Jong en oud
Opvallend is dat het cultuurhuis rekenig houdt met oud en jong. Er is een uitgebreide buitenruimte met picknicktafels, speeltafels, twee goed geïsoleerde muziekruimtes en een uitgebreide keuken. “Het is gewoon heel mooi dat we hier jong en oud met elkaar kunnen verbinden.

Lees ook: Na 133 jaar geen basisschool meer in Lutjewinkel

Het cultuurhuis De Kolk in Lutjewinkel gaat zaterdag officieel open.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs