‘Hij stond naakt in de kamer en maakte me wakker’

HIPPOLYTUSHOEF – De politierechter in Haarlem moest donderdag bepalen of er genoeg bewijs is om vast te stellen dat de 57-jarige Marco B. uit Hippolytushoef de vriendin van zijn schoonzoon zou hebben aangerand op 16 oktober. Daar deed het slachtoffer namelijk aangifte van, maar B. ontkende het tegenover de politierechter stellig. Volgens hem berust de verdenking op een misverstand.

De vrouw lag op 16 oktober te slapen in het huis van de 57-jarige. Ze werd wakker omdat er iemand de kamer binnenkwam, en dacht in eerste instantie dat haar vriend weer thuis was. Maar toen ze zich omdraaide stond B. naakt in de kamer. Hij zou de dekens van haar af hebben gehaald, haar been hebben betast en gevraagd of ze het fijn vond. ,, Hij stond naakt in de kamer en maakte me wakker. Ik zei meerdere keren dat hij moest stoppen.” stelde de vrouw in haar aangifte.

B. zelf vertelde een ander verhaal. Hij zei dat hij de gordijnen en het raam in de kamer van zijn schoonzoon open wilde doen, en dat hij zich totaal niet had gerealiseerd dat er nog iemand in bed lag. Hij zou zich zelf ook rot zijn geschrokken van het voorval, maar van een aanranding is volgens B. geen sprake geweest. Maar dit verhaal liet bij de officier van justitie en de politierechter nog een aantal vragen achter. Zo stuurde B. zijn toenmalige partner diezelfde middag nog een berichtje waarin hij stelde dat hij in een opwelling een fout had gemaakt, en dat hij daarover wilde praten.

Ook bood hij in een berichtje zijn stiefzoon zijn excuses aan. Volgens de officier wijzen die berichten toch op een aanranding. Ze eiste daarom een werkstraf van 80 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Ook vroeg ze om een contactverbod op te leggen, zoals het slachtoffer heeft gevraagd. B. zou namelijk na het voorval nog in de ijssalon waar het slachtoffer werkt zijn langs gekomen.

De advocaat van B. vroeg om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Maar ook de politierechter vond dat er voldoende ondersteuning was voor de aangifte. Ze veroordeelde B. uiteindelijk tot 40 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk. Daarnaast legde ze een contactverbod op en moet B. het slachtoffer ruim 1100 euro schadevergoeding betalen.