2°C | Amsterdam

Historische fietstocht Oudesluis


OUDESLUIS – De historische vereniging De Zijpe organiseert zondag 21 mei een historische fietstocht. De tocht is een herhaling van vorig jaar september. Niet iedereen kon toen mee fietsen en daarom wordt de tocht nogmaals verreden.

Zijper Museum

De tocht start dit keer vanuit het Zijper Museum en voert de fietsers langs oude, historische plekken in de Zijpe, zoals het ‘Ananas’ en ‘Wildrijk.’ Maar, ook langs de eveneens 400-jarige eendenkooi aan de Korte Ruigeweg en natuurlijk de sluis van Oudesluis. Marga Mars en Henk Katuin vertellen onderweg de nodige historische verhalen bij de diverse stopplaatsen.
De tocht eindigt in het Zijper Museum, waar de deelnemers kunnen napraten en uitrusten van hun inspanningen, onder het genot van een kopje koffie, of thee. Bovendien is er voor iedere deelnemer nog een kleine verrassing.

30 kilometer lang

De route is ongeveer 30 kilometer lang, leden van de historische vereniging De Zijpe betalen vijf euro, niet-leden betalen € 7,50. Er kunnen maximaal twintig mensen mee fietsen.
Aanmelden (verplicht) kan bij: Ineke van Stuijvenberg tel. 0224-571533

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.