Hoe nu verder met Siem B. na het noodlottig ongeval

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ANNA PAULOWNA – De 20-jarige Siem B. is door de rechter-commissaris afgelopen maandag langer in voorarrest gezet, Siem B. moet nog tenminste 14 dagen in volledige beperking blijven en mag dus enkel contact met zijn advocaat hebben, zelfs zijn ouders mogen en kunnen enkel via zijn advocaat met hem communiceren.

Ondanks dat Siem B. nooit de bedoeling heeft gehad om in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 jonge mensen de dood in te rijden is het toch gebeurd en het O.M. zal daarom ook zeker met de eis ‘dood door schuld’ naar de rechtbank gaan. Maar voor ook het aanbrengen van letsel zal hij zich moeten gaan verantwoorden bij de rechter. 

Door de volledige beperking zal Siem B. ook niet de kans krijgen afscheid te nemen van zijn vrienden en zal dit dus in zijn ééntje moeten verwerken. 

Rechtzaak

Wanneer de inhoudelijke rechtzaak zal plaatsvinden is nog onduidelijk, er zullen waarschijnlijk eerst 1 of twee zogenaamde Pro Forma zittingen zijn waarin het O.M. maar ook de advocaat van Siem B. de rechtbank kan vragen om bv. een psychologisch onderzoek of het NFI vragen om een uitgebreid bloedonderzoek.

Pas daarna besluit de rechtbank op welke dag en om hoe laat de rechtzaak zal plaatsvinden.  Dit zal in de rechtbank van Alkmaar gebeuren, en bij de Meervoudige Kamer gezien de zwaarte van de overtreding.

Dood door schuld

Dood door schuld is een overtreding van artikel 6 uit het WVW waarop een maximale gevangenisstraf staat van 9 jaar. Nu er sprake is van 3 slachtoffers zal dit zeker zwaar meewegen in het besluit van de Meervoudige Kamer.  De rechters zullen bij het maken van het oordeel rekening houden met alle omstandigheden op het moment van het ongeluk. Als bv. Siem B. duidelijk aantoont betrokken te zijn bij het ongeval, duidelijk aangeeft spijt te hebben van wat er is gebeurd, zelf contact opneemt met de nabestaanden via een brief, of rechtstreeks contact dan zullen de rechters hier zeker rekening mee houden.

Maar hoe het ook wendt of keert… er zijn alleen maar verliezers..

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category