2°C | Amsterdam

Hollands Kroon denkt zeperd Cowwi binnen 4 jaar terugverdiend te hebben.


ANNA PAULOWNA – Op 7 maart 2016 sloeg de bekendmaking van het college van Hollands Kroon om te gaan stoppen met COWWI als een bom in bij bij partner Schagen waar Hollands Kroon het COWWI mee had opgezet. COWWI was een ondersteuningsbureau voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. 
Lees ook: Hollands Kroon stapt uit samenwerkingsverband COWWI met Schagen
Afgelopen december 2016 besloot de gemeenteraad om de samenwerking definitief te gaan beëindingen en dat dit op 1 april 2017 moest gaan plaatsvinden. De kosten aan deze scheiding met Schagen is ruim 2.2 miljoen euro die ten laste komen van de Algemene Reserve. Wel zij er duidelijke afspraken gemaakt dat deze kosten binnen 4 jaar moet worden terugverdiend.
Wethouder van Gent schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat: ,,Vanuit het Cowwi zijn nog veel papieren dossiers meegekomen, vooral bij de uitkeringsadministratie (sociale dienst gedeelte). Maar ook binnen de Wmo en jeugd was nog niet alles digitaal. Er wordt momenteel hard gewerkt om de migratie naar het digitaal archief mogelijk te maken. Het wegwerken van de achterstanden op de papieren dossiers vergt de nodige capaciteit, en ook het inrichten van een digitale postafhandeling is nog een activiteit waar aan gewerkt wordt. Ook hiervan zijn alle kosten op dit moment nog niet volledig in beeld. Doelstelling is om 2017 deze operatie te hebben afgerond. Dan kan ook de balans worden opgemaakt van dit onderdeel. Het is daarom ook dat ik met ´een slag om de arm´ deze eerste prognose van de terugverdientijd aan u mededeel. Bij de jaarrekening 2017 zien we pas het eindresultaat. Omdat dit nog ver weg is in de tijd, stel ik u voor om eind november, 3 maanden na het zomerreces, opnieuw te informeren over het verloop van de terugverdientijd frictiekosten Cowwi.
Lees ook: Hollands Kroon is ‘georganiseerde bestuurlijke gekte’ volgens Schager raadslid ‘Friso Teerink

Bron: Gemeente Hollands Kroon

 
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.