2°C | Amsterdam

Hollands Kroon halveert subsidie Sportcentrum Wieringen


WIERINGEN – Het Sportcentrum Wieringen is na het wegwerken van achterstallig onderhoud overgedragen aan de Stichting Sportcentrum Wieringen (SSW). De Stichting met het alleen wel met ruim de helft minder subsidie doen vanaf 2018, het was 35.852,- en wordt 15.000 euro. De SSW heeft al aangekondigd niet akkoord te gaan met dit besluit.
Eind 2011 is door de gemeente Wieringen een prestatieovereenkomst gesloten met SSW, waarmee een discussie van vier jaar tot een einde leek te komen. Er kwam geld beschikbaar voor de nieuwbouw van kleedkamers van Voetbalvereniging Succes, Handbalvereniging Tonegido, de vervanging van de vloer van sporthal Belterlaan, herinrichting van de entree en een aantal kleinere renovaties.
De aanvankelijk door de stichting ingediende wensen voor de renovatie/vernieuwing van de accommodatie kwamen uit op een indicatieve investering van € 1.185.000,–. De gemeente heeft deze wensen gescreend op die zaken waarvoor zij zich verantwoordelijk zag en kwam uit op een subsidiabele bijdrage van € 630.000,–.
Uiteindelijk is door de raad een krediet beschikbaar gesteld van € 525.000,–. Dit bedrag is later door Hollands Kroon nog aangevuld met € 55.000,–. SSW heeft het besluit van gemeente Wieringen geïnterpreteerd als een korte termijn oplossing, genomen onder druk van de aanstaande fusie en wil dus alsnog in gesprek over toekomstig (groot) onderhoud.
Hollands Kroon beschouwd de discussie over het groot onderhoud als afgedaan, Hollands Kroon zegt aan haar verplichtingen te hebben voldaan en het hoogst noodzakelijke onderhoud te hebben gepleegd, de SSW moet nu zelf de broek ophouden.
Wel wil Hollands Kroon nog éénmalig een bedrag van 184.600,- euro betalen aan SSW omdat bij het tekenen van de overeenkomst tussen het SSW en de voormalige gemeente Wieringen niet bekend was dat de subsidie drastisch gekort zou worden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.