2°C | Amsterdam

Hollands Kroon in de houdgreep bij Incluzio

HOLLANDS KROON – Na het diepgaande onderzoek door de onderzoeksjournalisten van Follow The Money waarin zij onderzochten hoe Incluzio de gemeente Hollands Kroon in de houdgreep heeft, komt nu ook Hildebrand B. Bijleveld, journalist en bestuurder in de zorg, met een onderzoek naar de verbintenis tussen Hollands Kroon en Incluzio.

Miljardenbedrijf

Zoals bekend behoord Incluzio tot het miljardenconcert Facilicom, waar ook een bedrijf als GOM (schoonmaak)  tot behoord, . Maar volgens Hildebrand B. Bijleveld  doet Facilicom ook aan bedrijfsrecherche, vastgoed, beveiliging en installatietechniek. Toen Incluzio in 2014 door Facilicom uit de grond werd gestampt kreeg het als opdracht mee om binnen 4 jaar na de oprichting een omzet van 100 miljoen euro te genereren, van die 100 miljoen komt 16 miljoen uit Hollands Kroon. Zodra er een lokale opdracht binnen is gesleept wordt er een aparte Incluzio B.V. opgericht, en mocht de B.V. failliet gaan dan ligt ineens alle verantwoordelijkheid bij de gemeente op het bordje en niet bij Incluzio of Facilicom.

Maar Bijleveld gaat verder en richt zijn vizier ook op de bestuurders van Facilicom waarvan het totaal onduidelijk is of zij voldoen aan de wet normering topinkomens omdat alleen de inkomens van de bestuurders van de lokale BV’s, in het jaarverslag wordt meegenomen. Deze bestuurders verdienen 120.000 euro per jaar maar Bijleveld vermoed dat de echte bestuurders ver daar boven zitten.

Opvallend is ook dat in Hollands Kroon 16 ambtenaren werknemer zijn van de BV. Incluzio waardoor de indicatiesteller niet langer primair vanuit het publieke belang werkt maar als slager zijn eigen vlees moet keuren in belang van de zorgorganisatie.

Bijleveld zegt hierover: ,,De aanbestedingen aan hoofdaannemers verdoezelen en verleggen de echte keuze voor prioriteiten en bezuinigingen in de zorg. Er start nu een sanering als gevolg van commerciële belangen van zorgconglomoraten die de kleinere lokale organisaties eruit drukken.

Als oplossing ziet Bijleveld dat de gemeente zelf weer de volledige indicatiestelling ter hand moet nemen, en de zorgaanbieders zelf moet selecteren op basis van kwaliteit en diversiteit.

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.