2°C | Amsterdam

Hollands Kroon kapt 160 zieke Iepen


WIERINGEN – Tijdens een eerste controle is geconstateerd dat 160 gemeentelijke iepen de iepziekte hebben. De meeste zieke iepen staan op Wieringen.
Hierbij gaat het om een aantal van 128 bomen. Aannemer, de firma Kieftenbrug uit Friesland, start volgende week met het verwijderen van deze zieke iepen. Na de zomer volgt er nog een tweede controleronde.
Lees ook: Hollands Kroon blijft kaalslag onder Essenbomen bespaard

De iep en iepziekte

Ongeveer een op de vier bomen in Hollands Kroon is een iep. De iep is een typisch Hollandse boom die in het verleden massaal is aangeplant in de kustgebieden, vooral vanwege zijn goede bestendigheid tegen de (zoute) zeewind. Het grote nadeel vormt helaas de iepziekte. Deze besmettelijke ziekte heeft vooral de laatste 20 jaar stevig huisgehouden in het iepenbestand.

Zieke iep in eigen tuin?

Twijfelt u of de iep in uw tuin ziek is? Neem dan gerust contact op met ons? Als de iep ziek blijkt te zijn, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van de boom. Dit is echter niet verplicht.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.