2°C | Amsterdam

Hollands kroon komt met ‘mystery shopper’ voor leeftijdcontroles alcoholgebruik


HOLLANDS KROON – In onze buurgemeente Medemblik sloeg het in als een bom toen de gemeente Medemblik bekend maakte dat zij actief gaan controleren op jongeren en alcohol tijdens bijvoorbeeld de kermissen in die gemeente.
Een van de speerpunten van Medemblik is de komende jaren het drankgebruik onder jongeren te beperken. Eén van de maatregelen is om bij de entree van een feesttent of horecagelegenheid een blaastest te laten doen. De alcoholtest is onderdeel van de entreeprocedure en wordt uitgevoerd door medewerkers van Link Preventie.

Hollands kroon komt met de ‘Mystery Shopper’

Ook Hollands Kroon wil het alcoholmisbruik onder de jongeren in Hollands Kroon gaan aanpakken maar dan niet via blaasproeven maar via een ‘Mystery Shopper’.
Charlotte Puttenstein, woordvoerster van de gemeente, zegt tegen HK Actueel dat: “Op korte termijn gaat er bij ons een project starten met mystery shoppers waarbij leeftijdcontroles zullen plaatsvinden. Op deze manier kan effectief en doelgericht toezicht worden gehouden. Tijdens de controles met een mystery shopper worden alcoholverstrekkende lokaliteiten door een boa en een mystery shopper bezocht. In de betreffende horecagelegenheid schaft de mystery shopper alcoholhoudende drank aan met als doel de medewerkers te toetsen op de manier van omgang met de Drank- en Horecawet. Hierbij wordt getoetst op de verplichte vaststelling van de leeftijd bij het verstrekken van alcoholhoudende drank aan personen die de leeftijd van 18 jaar nog niet of nog niet onmiskenbaar hebben bereikt.
Ook zal de BOA samen met de toezichthouder toezicht gaan houden op het naleven van de Drank- en Horecawetgeving in Hollands Kroon, daaronder valt ook het controleren van jongeren op alcoholmisbruik.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.