Hollands Kroon maakt historische blunder….

NIEUWE NIEDORP – Dat schrijft de voormalige Dorpsraad van Nieuwe Niedorp in een brief aan het college van Hollands Kroon. Een historische blunder door vast te houden aan vaste getallen over de hoeveelheid nieuwbouw woningen die in Hollands Kroon gebouwd moeten worden tot 2050.

De Dorpsraad, die in 2016 werd opgeheven toen de gemeente Hollands Kroon de subsidiekraan dichtdraaide, zelf een afstudeerstudie verricht genaamd “Duurzame visie op een leefbare toekomst. Routekaart voor de komende 5 à 10 jaar”

“Historische Blunder”

De Dorpsraad maakt vooral bezwaar tegen de Omgevingsvisie 2050 waar naar hun mening de meeste woningen weer voor de regio Amsterdam zijn en de kop van Noord-Holland er bekaaid vanaf komt. Zij willen dan ook dat het college extra stappen gaat maken en maatregelen gaat nemen om de gemeenschappen in Hollands Kroon voor en maar ook voor in de toekomst sociaal actief en bloeiend te kunnen houden en deze plannen gaat opnemen in de definitieve versie van de omgevingsvisie 2050.

23.000 nieuwe woningen

Tot 2050 staan er 23.000 nieuwe woningen in de planning tegen 189.000 voor de regio Amsterdam. De Dorpsraad schrijft in haar brief: “En juist hierbij maakt u de tradionele fout. Het is nl. bewezen dat prognoses voor de bewoning ondanks alle wetenschappelijke inzichten op basis van achterliggende feiten vrijwel nooit uitkomen.

En juist hier begaat Hollands Kroon een historische blunder volgens de Dorpsraad Nieuwe Niedorp, door vast te houden aan deze vaste getallen maar geen ruime bandbreedte aan gaat houden. De Dorpsraad wil dan ook dat Hollands Kroon de vitaliteit van de dorpsgemeenschappen in stand gaat houden en dit ook blijvend gaat houden om dat het van levensbelang is voor de dorpsgemeenschappen dat er kansen zijn voor alle leeftijdsgroepen.

De hele brief kunt u hier IS 41 18-08-20 Voormalige Dorpsraad Nieuwe Niedorp Bezwaarschrift Omgevingsvisie NH 2050(PDF)

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs