Hollands Kroon ondersteunt restauratie Michaëlskerk in Oosterland

Wieringen – Het college heeft besloten om de Protestantse Gemeente in Wieringen een eenmalige subsidie te geven van € 18.500,-. Door deze financiële ondersteuning kunnen zij de restauratie van de torenspits van de Michaëlskerk afronden.
De Michaëlskerk is een rijksmonument en is volledig in eigendom van de Protestantse Gemeente. De Protestantse gemeente heeft via fondsenwerving zelf een bedrag voor de restauratie bijeengebracht. Dit bleek niet genoeg doordat meer stenen in de spits vervangen moest worden.Het college heeft daarom besloten om een subsidie toe te kennen voor het behoud van de torenspits.

Torenspits

De gemetselde torenspits heeft last van vochtdoorslag; de poreuze stenen laten veel water door naar de binnenzijde van de toren. Daarnaast zijn de stenen beschadigd en vallen er regelmatig stukjes steen naar beneden. Veel beschadigde stenen moeten daarom worden uitgehakt en vervangen door nieuwe. Vervolgens worden de stenen en voegen van de torenspits waterdicht gemaakt met een waslaag.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs