2°C | Amsterdam

Hollands Kroon ondersteunt restauratie Michaëlskerk in Oosterland

Wieringen – Het college heeft besloten om de Protestantse Gemeente in Wieringen een eenmalige subsidie te geven van € 18.500,-. Door deze financiële ondersteuning kunnen zij de restauratie van de torenspits van de Michaëlskerk afronden.
De Michaëlskerk is een rijksmonument en is volledig in eigendom van de Protestantse Gemeente. De Protestantse gemeente heeft via fondsenwerving zelf een bedrag voor de restauratie bijeengebracht. Dit bleek niet genoeg doordat meer stenen in de spits vervangen moest worden.Het college heeft daarom besloten om een subsidie toe te kennen voor het behoud van de torenspits.

Torenspits

De gemetselde torenspits heeft last van vochtdoorslag; de poreuze stenen laten veel water door naar de binnenzijde van de toren. Daarnaast zijn de stenen beschadigd en vallen er regelmatig stukjes steen naar beneden. Veel beschadigde stenen moeten daarom worden uitgehakt en vervangen door nieuwe. Vervolgens worden de stenen en voegen van de torenspits waterdicht gemaakt met een waslaag.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.