Hollands Kroon stapt uit samenwerkingsverband COWWI met Schagen

Hollands Kroon – Hollands Kroon stapt uit het COWWI, het samenwerkingsverband met Schagen binnen het sociaal domein. Wethouder Blonk merkte dit op dinsdag in de commissie Samenlevingszaken.
COWWI is een ondersteuningsbureau voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. Het bureau is gevestigd in het Westerpark in Schagen en is vooral ook bedoeld voor het ondersteunen van de sociale wijkteams met het bieden van specifieke expertise binnen het Sociaal Domein,meldt Schagen FM.
De bestuursovereenkomst is ingegaan op 1 januari 2015 en is voor onbepaalde tijd. Opzeggen kan maar de financiële gevolgen die uit de opzegging voortvloeien, zoals onder meer de vergoeding van schade en wachtgeldverplichtingen, komen voor rekening van de gemeente die de samenwerking wil stopzetten.  
Voorlichter Ans Heijne van de gemeente Schagen bevestigt het voornemen van Hollands Kroon, maar een formeel besluit moet nog worden genomen.
Heijne: “We beraden ons over de implicaties. Dit willen we uiterst zorgvuldig doen. Onze eerste zorg is dat de mensen die te maken hebben met het COWWI, voor uitkering of aanvraag voor zorg, geen problemen ondervinden van deze ontwikkeling. We nemen dan ook geen overhaaste beslissingen. Nogmaals, formeel hebben we niets vernomen van gemeente Hollands Kroon.”
 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs