Hollands Kroon stapt uit samenwerkingsverband COWWI met Schagen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Hollands Kroon stapt uit het COWWI, het samenwerkingsverband met Schagen binnen het sociaal domein. Wethouder Blonk merkte dit op dinsdag in de commissie Samenlevingszaken.
COWWI is een ondersteuningsbureau voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. Het bureau is gevestigd in het Westerpark in Schagen en is vooral ook bedoeld voor het ondersteunen van de sociale wijkteams met het bieden van specifieke expertise binnen het Sociaal Domein,meldt Schagen FM.
De bestuursovereenkomst is ingegaan op 1 januari 2015 en is voor onbepaalde tijd. Opzeggen kan maar de financiële gevolgen die uit de opzegging voortvloeien, zoals onder meer de vergoeding van schade en wachtgeldverplichtingen, komen voor rekening van de gemeente die de samenwerking wil stopzetten.  
Voorlichter Ans Heijne van de gemeente Schagen bevestigt het voornemen van Hollands Kroon, maar een formeel besluit moet nog worden genomen.
Heijne: “We beraden ons over de implicaties. Dit willen we uiterst zorgvuldig doen. Onze eerste zorg is dat de mensen die te maken hebben met het COWWI, voor uitkering of aanvraag voor zorg, geen problemen ondervinden van deze ontwikkeling. We nemen dan ook geen overhaaste beslissingen. Nogmaals, formeel hebben we niets vernomen van gemeente Hollands Kroon.”
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category