2°C | Amsterdam

Hollands Kroon stapt uit samenwerkingsverband COWWI met Schagen

Hollands Kroon – Hollands Kroon stapt uit het COWWI, het samenwerkingsverband met Schagen binnen het sociaal domein. Wethouder Blonk merkte dit op dinsdag in de commissie Samenlevingszaken.
COWWI is een ondersteuningsbureau voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. Het bureau is gevestigd in het Westerpark in Schagen en is vooral ook bedoeld voor het ondersteunen van de sociale wijkteams met het bieden van specifieke expertise binnen het Sociaal Domein,meldt Schagen FM.
De bestuursovereenkomst is ingegaan op 1 januari 2015 en is voor onbepaalde tijd. Opzeggen kan maar de financiële gevolgen die uit de opzegging voortvloeien, zoals onder meer de vergoeding van schade en wachtgeldverplichtingen, komen voor rekening van de gemeente die de samenwerking wil stopzetten.  
Voorlichter Ans Heijne van de gemeente Schagen bevestigt het voornemen van Hollands Kroon, maar een formeel besluit moet nog worden genomen.
Heijne: “We beraden ons over de implicaties. Dit willen we uiterst zorgvuldig doen. Onze eerste zorg is dat de mensen die te maken hebben met het COWWI, voor uitkering of aanvraag voor zorg, geen problemen ondervinden van deze ontwikkeling. We nemen dan ook geen overhaaste beslissingen. Nogmaals, formeel hebben we niets vernomen van gemeente Hollands Kroon.”
 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.